တောင်ငူမြို့၏ မိုးရာသီစာ ဒညင်းသီး

Powered by Drupal

   မိုးရာသီတွင် ရာသီစာများစွာရှိသည့်အနက် ဒညင်းသီးသည်လည်း တစ်ခုအပါအဝင်ဖြစ်ပါသည်။ ဒညင်းသီးကို ကြော်၍ဖြစ်စေ၊ ချက်၍ဖြစ်စေ၊ ပြုတ်၍ဖြစ်စေ အမျိုးမျိုးစားသုံးနိုင်ပါသည်။ ဒညင်းသီးကို ဆားရည်စိမ်ပြီး ငါးပိရည်နှင့်တို့မြှုပ်စရာအဖြစ်လည်း စားသုံးကြပါသည်။

     ယခုအခါ ဈေးများတွင် ဒညင်းသီးကို အကြီး/အသေးပေါ်မူတည်၍ ၁၀လုံးလျှင် ၇၀၀ကျပ်မှ ၁၅၀၀ကျပ်ထိရောင်းချပါသည်။ ဒညင်းသီးတွင်ပါဝင်သော Djenkolic Acid ကြောင့် အများအပြားစားသုံးလျှင် ကျောက်ကပ်ကိုထိခိုက်သဖြင့် အလွန်အကြူးမစားသင့်သော အစားအစာဖြစ်ပါသည်။

  ဒညင်းပင်များကို တောင်ပေါ်ဒေသများတွင် အများဆုံးတွေ့ရှိရသဖြင့် ဒညင်းသီးသည် တောင်ပေါ်ဒေသထွက် အစားအစာတစ်ခုဖြစ်ကြောင်း သိရပါသည်။

DOCA(ပဲခူး)