ရှမ်းပြည်နယ်ထွက် ပဲကြော်

Powered by Drupal

     ရှမ်းပြည်နယ်(တောင်ပိုင်း) ညောင်ရွှေမြို့နယ် အနောက်ဘက်ခြမ်းရှိ ခေါင်တိုင်ကျေးရွာတွင် အဓိကတွင်တွင်ကျယ်ကျယ်လုပ်ကိုင်ကြသော ဒေသထွက်အစားအစာ ပဲကြော်လုပ်ငန်းကို လုပ်ကိုင်ကြပါကြောင်း၊ ပဲကြော်ပြုလုပ်ရာတွင် ကုလားပဲမှုန့်နှင့် ကော်မှုန့်ကို ဆတူရောစပ်ပြီး ပြောင်းဖူးမှုန့် အနည်းငယ်ရောကာ ကြော်ရပါကြောင်း၊ ပြောင်းဖူးမှုန့် အနည်းငယ်ထည့်ကြော်ရခြင်းမှာ ပဲကြော်များအား စားသုံးလျှင် မွမွလေးနှင့် ကြွပ်ရွနေမှုကိုဖြစ်စေကြောင်း၊ ပဲခွေကြော် (အကြီး)မှာ အခွေတစ်ခုချင်းကို သေချာချိန်ဆပြီး ကြော်ရ၍ တစ်ခါကြော်လျှင် ဝါးခြင်း တောင်းကြီး တစ်တောင်းခန့်သာထွက်၍ ပဲကြော်(အသေး)မှာ တစ်ခါကြော်လျှင် ဝါးခြင်းဆောင်း (၃) တောင်းခန့် ထွက်ကြောင်း၊ ဝါးခြင်းတောင်း တစ်တောင်းလျှင် ပဲကြော်ပိဿာချိန် (၇)ပိဿာခန့် ဆန့်ဝင်ကြောင်း၊ ပဲခွေကြော်(အကြီး) တစ်ပိဿာလျှင် (၉၅၀ဝိ/-)ကျပ်၊ ပဲကြော်(အသေး) တစ်ပိဿာလျှင်(၉၀၀ဝိ/-)ကျပ် ဈေးရှိပါကြောင်း၊ ပဲခွေကြော်မှာ ရှမ်းပြည်နယ်ထွက် ဒေသအစားအစာဖြစ်၍ လူကြိုက်များပြီး ဒေသတွင်းသာမက အခြားဒေသများသို့ပါ တင်ပို့ ရောင်းချလျက်ရှိကြောင်း၊ ပဲကြော်ကို (၅)ရက် တစ်ဈေးလျှင် ကုန်ချိန်(၂၀)ခန့် အရောင်းအဝယ် ဖြစ်ကြောင်း သိရှိရပါသည်။

DOCA(ရှမ်း)