ဂျူးမြစ်သည် တောင်ပေါ်ဒေသထွက် အစားအစာတစ်မျိုးဖြစ်ပါသည်။ အများအားဖြင့် တောင်ကြီး၊ ပင်းတယနှင့် နောင်တရားမြို့တို့တွင်စိုက်ပျိုးကြပြီး မြေပြန့်ဒေသများသို့ တင်ပို့ရောင်းချကြသည့်အတွက် မြေပြန့်ဒေသများမှလည်း ဝယ်ယူစားသုံးလျက်ရှိပါသည်။ ဂျူးမြစ်ကို သုပ်၍စားကြသကဲ့သို့ အခြောက်လှမ်း၍ ကြော်စားခြင်းမျိုးလည်းရှိသည့်အပြင် ဂျူးမြစ်ကို အတို့၊ အမြှုပ်အနေနှင့်ဖြစ်ဖြစ်၊ ချဉ်ရည်ဟင်းချက်ရာတွင်ဖြစ်ဖြစ်၊ မြေပဲ၊ ပဲပုပ်တို့ဖြင့်ရော၍ကြော်ကြော် မိမိကြိုက်နှစ်သက်သည့်အတိုင်း စားသုံး၍ရသည့်အပြင် နေ့စဉ်စားသုံးခြင်းအားဖြင့် သွေးဖိအားပုံမှန်ဖြစ်စေခြင်း၊ နှလုံးသွေးလွှတ်ကြောဆိုင်ရာရောဂါများ၊ အယ်လ်ဇိုင်းမားဖြစ်ခြင်းနှင့် အိုမင်းရင့်ရော်ခြင်းကိုကာကွယ်နိုင်ခြင်း စသောကောင်းကျိုးများကိုလည်းရရှိစေပါသည်။
ဂျူးမြစ်တွင် အမျှင်ဓာတ်၊ ဗီတာမင်နှင့် သတ္တုဓာတ်များစွာပါဝင်သည့်အတွက် ကျန်းမာရေးအတွက် အကျိုးကျေးဇူးများစွာရရှိစေပါသည်။ ကျန်းမာရေးအတွက် လွန်စွာကောင်းမွန်သော ဂျူးမြစ်ကို ကျွန်မတို့စားသုံးသင့်ပါသည်။ ပြည်ဈေးကွက်အတွင်း ရောင်းချလိုသူများအနေဖြင့် တောင်ကြီးမှမှာယူ၍ ဂျူးမြစ်တစ်စည်းလျှင် ၅၀၀ကျပ်ဖြင့် တစ်ဆင့်ပြန်လည်ရောင်းချလျက်ရှိကြောင်းသိရှိရပါသည်။
DOCA(ပဲခူး)