ကြောင်လျှာသီးတွင် အစိမ်းသီးနှင့် အညိုသီးဟူ၍ (၂)မျိုးခွဲခြားထားပါသည်။ အရသာသည်ခါးသက်သက်နှင့် ပူရှိန်းရှိန်းအရသာရှိပါသည်။ ကြောင်းလျှာသီးအစိမ်းကိုပါးပါးလှီးပြီး သုတ်စား၍လည်းကောင်း၊ အချဉ်စိမ်၍ ချဉ်ဖတ်အဖြစ်လည်းကောင်း၊ မီးဖုတ်၍လည်းကောင်း၊ ကြော်ချက်၍လည်းကောင်း စားသုံးကြပါသည်။ ကြောင်လျှာသီးသည် ဘက်တီးရီးယားများကိုတိုက်ဖျက်ပေးခြင်း၊ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်အာနိသင်ရှိခြင်း၊ ရောင်းရမ်းမှုကိုသက်သာစေခြင်း၊ အသည်းကိုကျန်းမာစေခြင်း၊ ကျောက်ကပ်ကိုကျန်းမာစေခြင်း၊ ဆီးချိုကိုသက်သာစေခြင်း၊ ကိုယ်ခံအားကောင်းစေခြင်း၊ အစာခြေစနစ်ကိုကောင်းမွန်စေခြင်း၊ ကင်ဆာရောဂါကိုကာကွယ်ပေးခြင်းစသည့် ကျန်းမာရေးကိုများစွာ အထောက်အကူပြုသည့် သီးနှံတစ်မျိုးဖြစ်ပါသည်။ ဆေးဖက်ဝင်သည့်သီးနှံဖြစ်သော်လည်း ရောဂါအခံရှိသူများ၊ ကျန်းမာရေးအခြေအနေတစ်ခုခုကြောင့် ပုံမှန်ဆေးသောက်သုံးသူများ၊ နို့တိုက်မိခင်နှင့် ကိုယ်ဝန်ဆောင်များအနေဖြင့် ချင့်ချိန်စားသုံးပေးသင့်ပါသည်။ ဆီးချိုရှိသူများအနေဖြင့် ဆီးချိုဆေးသောက်သုံးနေရပါက အလွန်အကျွံမစားမိစေရန် သတိပြုသင့်ပါသည်။
ပြည်ဈေးကွက်အတွင်းမှာ နိုဝင်လာလဆန်းမှစ၍ ကြောင်လျှာသီးတစ်တောင့်လျှင် (၃၀၀-၄၀၀)ကျပ်ဖြင့် ရောင်းဝယ်နေကြောင်းသိရှိရပါသည်။ ကြောင်လျှာသီးကိုပြည်မြို့အနီးရှိ မှော်ဇာ၊ ကင်ပွန်းခြုံကျေးရွာနှင့် အခြားကျေးရွာများမှ ဝင်ရောက်ရောင်းချကြောင်း သိရှိရပါသည်။
DOCA(ပဲခူး)