
ကုန်ဈေးနှုန်းကောက်ယူမှုလုပ်ငန်းဆောင်ရွက်နိုင်ရေး လုပ်ငန်းညှိနှိုင်းအစည်းအဝေး လမ်းညွှန်ချက်များကို အကောင်အထည်ဖော်ဆောင်ရွက်နိုင်ရေးအတွက် စားသုံသူရေးရာဦးစီးဌာန၊ ရန်ကုန် တိုင်းဒေသကြီးဦးစီးမှူးရုံးမှ လက်ထောက်ညွှန်ကြားရေးမှူး ဒေါ်ထူးမြတ်အိ၊ ဦးစီးအရာရှိ ဒေါ်ခင်သီ၊ ရန်ကုန်တိုင်းဒေသကြီး၊ အရှေ့ပိုင်းခရိုင်ဦးစီးမှူးရုံးမှဦးလှစိုး(ခရိုင်ဦးစီးမှူး)၊ ဒေါ်လဲ့လဲ့ဌေး(ဒု-ဦးစီးမှူး)၊ဒေါ်ယုယုလွင်(ငယ်/ရေး)၊ ဗဟိုစာရင်းအင်းအဖွဲ့ ရန်ကုန်တိုင်းဒေသကြီး ဦးစီးမှူး ဒေါ်ချိုချိုလွင် နှင့် ဝန်ထမ်း(၃)ဦး တို့သည် ပုဇွန်တောင်မြို့နယ်၊ပုဇွန်တောင်ဈေးတာဝန်ခံ ဦးစိုးနိုင်နှင့် တာဝန်ရှိသူများ ပူးပေါင်းပြီး ၁၅.၅.၂၀၂၅ ရက်နေ့၊ နံနက် (၁၀:၃၀) အချိန်တွင် ရန် ကုန်မြို့တော်စည်ပင်သာယာရေး ကော်မတီလက်အောက်ရှိ အထက်ဌာနများသို့တင်ပြ လျက်ရှိသည့် ပုဇွန်တောင်ဈေးအတွင်းရှိ အသား၊ ငါးများ၏ ဈေးနှုန်းများဈေးကွက်အတွင်း ဝင်ရောက်မှုအခြေအနေတို့ကို ကွင်းဆင်းစိစစ် ဆောင်ရွက်ခဲ့ ကြောင်း သိရှိရပါသည်။
ထိုသို့ ကွင်းဆင်းစစ်ဆေးခဲ့သည့် အသား၊ငါးများမှာ မွေးမြူရေးကြက်၊ မြန်မာကြက် ၊ ဝက်သား ၊ ဘဲသား၊ ဆိတ်သား၊ အမဲသား၊ ငါးကြင်း၊ ငါးမြစ်ချင်း ၊ ရေချို၊ မွေးမြူရေးငါးခူ ၊ ပုဇွန်ထုပ်(ကြီး)၊ ပုဇွန်ထုပ်(လတ်)၊ ငါးရံ့ ၊ ငါးကျည်း ၊ ပုဇွန်ခြောက် (ကြီး)၊ ပုဇွန်ခြောက်(လတ်) ၊ ပုဇွန်ခြောက် (သေး) ၊ ငါးရံ့ခြောက် ၊ ငါးကျည်းခြောက် ၊ အာဗြဲခြောက် တို့ဖြစ်ကြောင်း သိရှိရပါ သည်။
DOCA (ရန်ကုန်)