ဂေါ်ရခါးသီး၏ကျန်းမာရေးအကျိုးပြုပုံနှင့်ဈေးနှုန်းဈေးကွက်

Powered by Drupal

           ဂေါ်ရခါးသီးကိုမြန်မာနိုင်ငံတွင် ဈေးနှုန်းသက်သက်သာသာဖြင့်ဝယ်ယူရရှိနိုင်ပြီး ကျန်းမာရေးနှင့် လည်းညီညွတ်သော အသီးအနှံတစ်မျိုးဖြစ်ပါသည်။ ဂေါ်ရခါးသီးတွင် အစွမ်းထက်သော ဓာတ်တိုး ဆန့်ကျင်ပစ္စည်းများပါဝင်ပြီး ဆဲလ်များပျက်စီးမှုကိုကာကွယ်ပေးခြင်း၊ ရောင်ရမ်းခြင်းကိုလျော့ချ  ပေးပြီးခန္ဓာကိုယ်အတွင်း ဓာတ်တိုးဖိစီးမှုကိုလျော့ချပေးသည့်အပြင်ကင်ဆာရောဂါ၊ ဆီးချိုရောဂါနှင့် ရောင်ရမ်းမှုကိုဟန့်တားပေးပါသည်။ဂေါ်ရခါးသီးကိုစားသုံးပေးခြင်းဖြင့် သွေးတိုးခြင်း၊ ကိုလက် စထရောမြင့်မားခြင်းနှင့် သွေးစီးဆင်းမှုအားနည်းခြင်းကြောင့် နှလုံးရောဂါဖြစ်နိုင်ခြေအကြောင်း အရင်းများစွာကိုတားဆီးပေးသည့်အပြင် ဂေါ်ရခါးသီးတွင်ပါဝင်သောဓာတ်ပေါင်းများက သွေးကြော များကိုပြေလျော့စေကာ သွေးစီးဆင်းမှုကို ကောင်းမွန်စေပြီးသွေးပေါင်ချိန်ကို လျော့ကျစေနိုင် ပါသည်။ ဂေါ်ရခါးသီးတွင် ကာဗိုဟိုက်ဒရိတ်နည်းပါးပြီး ပျော်ဝင်နိုင်သော အမျှင်ဓာတ်မြင့်မား သောကြောင့် သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကိုထိန်းညှိ ပေးနိုင် ပါသည်။ ဖောလိတ်ဓာတ်ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်သောကြောင့် ကိုယ်ဝန်ဆောင်မိခင်များစားသုံးပေးခြင်းဖြင့်လမစေ့ဘဲ ကလေးမွေးဖွားခြင်းမှ တားဆီးပေးနိုင်ပါသည်။ ဂေါရခါးသီးကိုသင့်တင့်မျှတစွာစားသုံးပေးပါက ထူးခြားသည့် ဘေးထွက် ဆိုးကျိုးများစွာမရှိသော်လည်း အလွန်အကျွံစားသုံးပေးပါက ဝမ်းပျက်ဝမ်းလျှောခြင်း၊ လေပွခြင်းနှင့် ရင်ပြည့်ရင်ကယ်ဖြစ်ခြင်းစသည့် အစာအိမ်နှင့်အူလမ်းကြောင်းဆိုင်ရာပြဿာနာ များကိုဖြစ်စေနိုင် ပါသည်။ ထိုကဲ့သို့ကျန်းမာရေးအတွက်များစွာအကျိုးပြုနိုင်ပြီး ဘေးထွက်ဆိုးကျိုးနည်းသည့် ဂေါရခါးသီးကို မြင်းခြံမြို့၊ အေးမြသီတာဈေးတွင်တစ်လုံးလျှင် (၄၀၀-၅၀၀) ကျပ်ဖြင့် အရောင်း အဝယ်ဖြစ်လျက်ရှိကြောင်း သိရှိရပါသည်။

DOCA(မန္တလေး)