အသား၊ ငါး ဈေးနှုန်း၊ဈေးကွက်အခြေအနေ

Powered by Drupal

      ကယားပြည်နယ်၊ လွိုင်ကော်မြို့တွင် အောက်တိုဘာလစတုတ္ထပတ်အတွင်း ဖြစ်ပေါ်နေသော အသား၊ ငါး ဈေးနှုန်းများမှာ ကြက်သား(CP)(အသားတိုး) တစ်ပိဿာလျှင်(၂၄၀၀၀/-) ကျပ်၊ ကြက်သား(CP) (ဥနှုန်းကျ)တစ်ပိဿာလျှင် (၂၄၀၀၀/-)ကျပ်၊ ကြက်(ဗမာ) တစ်ပိဿာ လျှင် (၅၀၀၀/-)ကျပ်၊ ဝက်သား တစ်ပိဿာလျှင် (၃၅၀၀၀/-)ကျပ်၊ အမဲသား တစ်ပိဿာ လျှင် (၃၅၀၀၀/-)ကျပ်၊ ဆိတ်သား တစ်ပိဿာလျှင်(၅၀၀၀၀/-)၊ ငါးမြစ်ချင်း တစ်ပိဿာလျှင် (၂၀၀၀/-)ကျပ်၊ ငါးခူ တစ်ပိဿာလျှင်(၁၈၀၀၀/-)ကျပ်၊ အာပြဲခြောက် တစ်ပိဿာလျှင် (၃၅၀၀၀/-)ကျပ်၊ ငါးတံခွန်တစ်ပိဿာလျှင်(၁၇၀၀၀/-)ကျပ်ဖြင့် အရောင်းဝယ်ဖြစ်နေကြောင်း သိရှိရပါသည်။

     ယခင်တစ်ပတ်ဈေးနှုန်းများနှင့် နှိုင်းယှဉ်ကြည့်လျှင် ကြက်သား(CP) (အသားတိုး)တစ်ပိဿာလျှင်(၂၀၀၀/-)ကျပ်၊ ငါးတံခွန်တစ်ပိဿာလျှင်(၁၀၀၀/-)ကျပ်စီဖြင့် ဈေးနှုန်းတက်လာ ပြီး ငါးခူတစ်ပိဿာလျှင်(၄၀၀၀/-)ကျပ်ဖြင့် ဈေးနှုန်းကျဆင်းသွားကြောင်း၊ ကျန်အသား၊ ငါး ဈေးနှုန်းများ တည်ငြိမ်လျက်ရှိကြောင်း သီရိမင်္ဂလာဈေးအတွင်းရှိ အသား၊ငါးရောင်းချသည့် ဈေးသည်များထံမှ သိရှိရပါသည်။

      ကြက်သား(CP)များကို ရှမ်းပြည်နယ်တောင်ကြီးမြို့၊ ငါးတံခွန်များကို ရန်ကုန်မြို့တို့မှ ဝယ်ယူရောင်းချရပြီး ဝယ်ယူရသည့် အရင်းဈေးနှုန်းများ တက်သွားသောကြောင့် ဈေးနှုန်းများ မြှင့်တက်လာရခြင်းဖြစ်ကြောင်း၊ ငါးခူများကို ယခုကာလတွင် ဒေသအတွင်း မွေးမြူမှုများလာ သောကြောင့် ဈေးနှုန်းကျဆင်းရခြင်းဖြစ်ကြောင်း သုံးသပ်မိပါသည်။

DOCA(ကယား)