တနင်္သာရီတိုင်းဒေသကြီးသည် ရေလုပ်ငန်းများဖြစ်သော ပင်လယ်ငါးဖမ်းလုပ်ငန်းများဖြင့် အသက်မွေးဝမ်းကြောင်းပြုလုပ်သဖြင့် ငပိ၊ငါးခြောက်များလည်း ထွက်ရှိရာဒေသဖြစ်ပါ သည်။မျှင်ငပိကို ပြုလုပ်ရာ၌ ငါးငယ်များကို ဖယ်ယူသန့်စင်ရပြီး တစ်နေ့လုံးနေရောင်ခြည်ရနိုင်သည့်အထိ ကွင်းပြင်များတွင် လှန်းပြီးနောက် မျှင်ခြောက်များအား ဒေသရိုးရာလက်ထောင်းဆုံဖြင့် ပြုလုပ်လျက်ရှိသည်။ ငါးခြောက်ပြုလုပ်ရာတွင် ငါးအစိုကို ခွဲပြီး ဆားသိပ်နေလှန်းပြုလုပ်ကြောင်း သိရှိရပါသည်။
ထားဝယ်မြို့တွင် စျေးကွက်တွင်ရောင်းချလျက်ရှိသော ငါးနီတူတစ်ပိဿာလျှင် ၁၁၀၀၀ကျပ်၊ ငါးကွန်းရှပ်တစ်ပိဿာလျှင် ၂၅၀၀၀၀ကျပ်၊ ငါးဒေါင်းကျင်းတစ်ပိဿာလျှင် ၁၃၀၀၀ကျပ်၊စာပလပ် ခြောက်တစ်ပိဿာလျှင် ၁၃၀၀၀ကျပ်ရှိပြီး မျှင်ငပိတစ်ပိဿာလျှင် ၄၀၀၀ကျပ်မှ ၈၀၀၀ကျပ်ထိ အစားစားရှိကြောင်း စုံစမ်းသိရှိရပါသည်။
DOCA(တနင်္သာရီ)