ထန်းမြစ်ဆိုသည်မှာ ထန်းသီးအရင့်များကို မြေကြီးထဲတွင် မြှုပ်ထားပြီး သုံးလခန့်အကြာတွင် ထွက်လာသည့် ထန်းပင်ပေါက်ကလေးများကို ခေါ်ပါသည်။ အရသာမှာ ဆိမ့်ပြီး အနည်းငယ်သက်သည်။ မီးဖုတ်၍ဖြစ်စေ၊ ပြုတ်၍ဖြစ်စေ ဆီဆမ်းစားရသည်။ အချို့ကလည်း ကြော်စားကြပါ သည်။
ဖြူးမြို့မှ ထန်းမြစ်ရောင်းသူများသည် အညာဒေသမှလာသော ထန်းမြစ်များနှင့် တောင်ငူဒေသမှထွက်သော ထန်းမြစ်များကို ရောင်းချကြပါသည်။ အညာထန်းမြစ်သည် အခါးဓါတ်ပိုသဖြင့် လူကြိုက်နည်းပြီး တောင်ငူထန်းမြစ်မှာ အခါးဓါတ်နည်းသဖြင့် လူကြိုက်များသည်။ အညာထန်းမြစ်မှာ သယ်ယူစရိတ်ပို၍ ကုန်ကျသဖြင့် တောင်ငူထန်းမြစ်မှာ ပို၍အရောင်းကောင်းပါသည်။
တောင်ငူထန်းမြစ်ကို ၁၀ ချောင်းပါ တစ်စည်းလျှင် ၁၄၀၀ ကျပ်မှ ၁၆၀၀ ကျပ်အထိ ဝယ်ယူရပြီး မီးဖုတ်၍ဖြစ်စေ၊ ပြုတ်၍ဖြစ်စေ အသင့်စား၍ရအောင်ပြုလုပ်ပြီးလျှင် အနုအရင့်ခွဲပြီး တစ်ချောင်းလျှင် ၂၀၀ ကျပ်မှ ၂၅၀ ကျပ်အထိဖြင့် ပြန်လည်ရောင်းချကြောင်း သိရပါသည်။
DOCA(ပဲခူး)