
၂၀၂၅ ခုနှစ် ဆောင်းရာသီတွင် ကရင်ပြည်နယ်ဒေသထွက် ကြက်ဟင်းခါးသီးကို ဘားအံမြို့ အနီးတစ်ဝိုက် ကျေးရွာများရှိ ဒေသခံတောင်သူများက စီးပွားဖြစ် စိုက်ပျိုးကြပြီး အပိုဝင်ငွေရရှိရန် အတွက်လည်း တစ်နိုင်တစ်ပိုင် စိုက်ပျိုးကြပြီး ဘားအံမြို့ပေါ်ဈေးသို့ လာရောက်ရောင်းချကြကြောင်း သိရသည်။
ကြက်ဟင်းခါးသီးကို ပြုတ်၍ ငပိရည်နှင့်တို့စရာအဖြစ် တို့စားလို့ရသလို ပုဇွန်ခြောက်နှင့်လည်း ကြော်စားပါက ထမင်းမြိန်စေသည့်အပြင် ဖျော်ရည်အဖြစ်လည်း သောက်ကြပါသည်။ ကြက် ဟင်းခါးသီးတွင် အခါးဓာတ်ပါသောကြောင့် သွေးသန့်စေဖို့ အကောင်းဆုံး အထောက်အကူပေးပြီး သွေးထဲမှာရှိသော သကြားဓာတ်ကို ထိန်းပေးသည်။ ကြက်ဟင်းခါးသီးစားသုံးခြင်းသည် ကျန်းမာရေး အတွက် ကောင်းကြိုးများစွာရနိုင်ပါသည်။
ဈေးနှုန်းအနေဖြင့် ကြက်ဟင်းခါးသီး အထောင့်ရှည် ဈေးနှုန်းမှာ တစ်ပိဿာလျှင် (၄၀၀၀) ကျပ်နှုန်းတို့ဖြင့် အရောင်းအဝယ်ဖြစ်လျက်ရှိကြောင်း သိရသည်။
DOCA(ကရင်)