စားသုံးသူရေးရာဦးစီးဌာန၊ ဒုတိယညွှန်ကြားရေးမှူးချုပ် ဦးအောင်မောင်း ဖရဲသခွားမွှေး အသင်းအဖွဲ့ များ၊ ဟိုတယ်လုပ်ငန်းရှင်များအသင်းတို့နှင့် တွေ့ဆုံဆွေးနွေးခြင်း

Powered by Drupal

  (၁၉-၂-၂၀၂၀) ရက်နေ့၊ စားသုံးသူရေးရာဦးစီးဌာန၊ ဒုတိယညွှန်ကြားရေးမှူးချုပ် ဦးအောင် မောင်းသည် မန္တလေးတိုင်းဒေသကြီးဦးစီးမှူးရုံးရှိ အစည်းအဝေးခန်းမ၌ မန္တလေးတိုင်းဒေသကြီး စိုက်ပျိုးရေးဦးစီးဌာန၊ ဟိုတယ်နှင့်ခရီးသွားညွှန်ကြားမှုဦးစီးဌာနတို့မှ တာဝန်ရှိသူများ၊ မြန်မာနိုင်ငံ ဖရဲသခွားမွှေးစိုက်ပျိုး ထုတ်လုပ်တင်ပို့ရောင်းချသူများအသင်း၊ မန္တလေးတိုင်းဒေသကြီးနှင့် စစ်ကိုင်းတိုင်းဒေသကြီး ဖရဲသခွားမွှေးအသင်းတို့မှ အလုပ်အမှုဆောင်များ၊ ဖရဲသခွားမွှေးစိုက်ပျိုးထုတ်လုပ် သည့် တောင်သူများနှင့်တွေ့ဆုံ၍ တရုတ်နိုင်ငံသို့ ဖရဲ၊ သခွားမွှေးပုံမှန်တင်ပို့မှု ရပ်တန့်နေခြင်းနှင့် ပတ်သက်၍ ဖရဲ၊ သခွားမွှေး စိုက်တောင်သူများ လက်ရှိအချိန်တွင် ရင်ဆိုင်ကြုံတွေ့နေရသည့် အခက်အခဲများ၊ နစ်နာဆုံးရှုံးမှုများကို တစ်ဖက်တစ်လမ်းမှ ပေါင်းစပ်ညှိနှိုင်းဆောင်ရွက်ပေးနိုင်ရန်နှင့် ပြည်တွင်းဈေးကွက် ရရှိနိုင်ရန်တို့အတွက် ဆွေးနွေးညှိနှိုင်းခဲ့ကြပါသည်။

   ဆွေးနွေးပွဲတွင် ဒုတိယညွှန်ကြားရေးမှူးချုပ်က တရုတ်နိုင်ငံ၌ ဖြစ်ပေါ်နေသော ကိုရိုနာဗိုင်း ရပ်(စ်)ကြောင့် မြန်မာနိုင်ငံမှကုန်သွယ်မှုများအား ထိခိုက်နစ်နာခဲ့ရသည့် အခြေအနေများ၊ ဆောင် ရွက်သင့်သည့် လုပ်ငန်းစဉ်များ၊ ပြည်တွင်းသုံးစွဲမှုမြင့်မားရေးအတွက် ပေါင်းစပ်ဆောင်ရွက်ရမည့် အခြေအနေများနှင့်စပ်လျဉ်း၍ ဆွေးနွေးပြောကြားခဲ့ပါသည်။ ဆက်လက်၍ မြန်မာနိုင်ငံ ဖရဲ၊ သခွား စိုက်ပျိုးထုတ်လုပ်တင်ပို့ရောင်းချသူများအသင်းမှ အလုပ်အမှုဆောင်များက လက်ရှိစိုက်ပျိုးထုတ်လုပ် နေမှုအခြေအနေများ၊ လက်တလောထိခိုက်နစ်နာမှုအခြေအနေများ၊ ရှေ့ဆက်ဆောင်ရွက်မည့် လုပ် ငန်းစဉ်များကို လည်းကောင်း၊ မန္တလေးတိုင်းဒေသကြီး၊ ဟိုတယ်လုပ်ငန်းရှင်များအသင်း ဒု-ဥက္ကဌ ဉီးခင်မောင်ဆွေက ဟိုတယ်များမှ သုံးစွဲမှုအခြေအနေများ၊ Supplier များမှတဆင့် ဝယ်ယူမှုအခြေ အနေများကို လည်းကောင်း၊ မြန်မာနိုင်ငံစားသောက်ဆိုင်လုပ်ငန်းရှင်များအသင်း ဥက္ကဌ ဉီးသင်္ကြန် ကျော်က ပြည်တွင်းသုံးစွဲမှုမြင့်မားရေး ဆောင်ရွက်သင့်သည့် လုပ်ငန်းများ၊ တန်ဖိုးမြှင့်ထုတ်လုပ်၍ ပြည်တွင်းသုံးစွဲနိုင်ရေး ဆောင်ရွက်သင့်သည့် အချက်များကို လည်းကောင်း အသီးသီးဆွေးနွေးခဲ့ကြ ပါသည်။

        ထို့နောက် စားသုံးသူရေးရာဉီးစီးဌာန၊ ဒုတိယညွှန်ကြားရေးမှူးချုပ်၊ ဉီးအောင်မောင်းက ဖရဲ သခွားအသင်းအနေဖြင့် ရှေ့ဆက်ဆောင်ရွက်သင့်သည့် လုပ်ငန်းစဉ်များ၊ ပေါင်းစပ်ဆောင်ရွက် သင့် သည့် ကိစ္စရပ်များကို တိုက်တွန်းဆွေးနွေးခဲ့ကြပါသည်။ တွေ့ဆုံဆွေးနွေးပွဲတွင် ဟိုတယ်လုပ်ငန်းရှင် များအတွက် အရည်အသွေးကောင်းသော ဖရဲသခွားသီးနှံများရရှိရေး ဖရဲသခွားအသင်းမှ ချိတ်ဆက် ဆောင်ရွက်ပေးရန်၊ ၂၀၂၀ ပြည့်နှစ်၊ ဧပြီလတွင် မန္တလေးမြို့ လမ်းလျှောက်သင်္ကြန်၌ ဖရဲ သခွား အသင်းအား ဆိုင်ခန်းများဖွင့်လှစ်စေ၍ ဖရဲသခွားစတုဒီတာကျွေးမျွေးခြင်း၊ ဖရဲသွားဆိုင်ရာ အသိ ပညာများ ရှင်းလင်းပြသခြင်းများ ဆောင်ရွက်နိုင်စေရေး သက်ဆိုင်ရာဌာနများ၊ အသင်းအဖွဲ့များက ပေါင်းစပ်ဆောင်ရွက်သွားရန်၊ ဖရဲသခွားမွှေးသီးနှံ စိုက်ပျိုးထုတ်လုပ်တင်ပို့မှုနှင့်ပတ်သက်၍ ကာလတို၊ ကာလလတ်၊ ကာလရှည် ဆောင်ရွက်မည့်အခြေအနေများကို မြန်မာနိုင်ငံဖရဲသခွားအသင်းမှ စာတမ်း ပြုစုတင်ပြရန် စသည့်အချက်များကို ညှိနှိုင်းဆွေးနွေး ဆုံးဖြတ်ခဲ့ကြပါသည်။