မိုးရာသီနှင့် ဖလံတောင်ဝှေး

Powered by Drupal

    ယခုအချိန်တွင် ပြည်ဈေးကွက်သို့ ဖလံတောင်ဝှေးများစတင်ဝင်ရောက်၍ ရောင်းချလျက်ရှိပါသည်။ ယခုလိုမိုးတွင်းကာလများတွင်သာ တွေ့ရသော ရာသီစာဖလံတောင်ဝှေးပင်ကို အိမ်ရှင်မများက ပေါ်ဦးပေါ်ဖျားဝယ်ယူ၍ စားသောက်ကြသဖြင့် ပေါ်ခါစတွင် ဈေးနှုန်းများ မြင့်တက်လာပြီး လှိုင်လှိုင်ပေါ်ချိန်တွင် ဈေးနှုန်းများကျဆင်းလာ၍ လူတကာဝယ်ယူ စားသုံးကြပါသည်။ ဖလံတောင်ဝှေးကို ချက်ပြုတ်စားသောက်ရာတွင် အပင်၏ရင့်သောအပိုင်းကို ဖဲ့ချွေပြီးနောက် ဖလံတောင်ဝှေးနုနုများကို ငရုတ်ကျည်ပွေ့ဖြင့် ထု၍ကြော်စားကြပါသည်။ ဖလံတောင်ဝှေးကို သူ့ချည်းသက်သက် ကြော်စား၍ လည်းကောင်း၊ အသားနှင့်ရော၍ ကြော်စား၍သော်လည်းကောင်း စားကြပါသည်။ ကျန်းမာရေးအနေဖြင့် ဖလံတောင်ဝှေးဥကို အခြောက်ခံ၍ အမှုန့်ပြုလုပ်ပြီး နေ့စဉ်ပုံမှန်သောက်သုံးပါက ဆီးချိုရောဂါကို ပျောက်ကင်းစေပြီး၊ ခန္ဓာကိုယ်အတွင်းမှ မလိုအပ်သည့် အဆီများကိုလည်း ချေဖျက်ပေးနိုင်ပါသည်။ အမျိုးသမီးရောဂါများဖြစ်သော ရင်သားအဆီအကြိတ်၊ အဖုအတွက် ဖလံတောင်ဝှေးတစ်ပင်လုံးကို ထုချေ၍ အဖုအကြိတ်ပေါ် အုံပေးခြင်းဖြင့် သက်သာစေပါသည်။

    ထို့ကြောင့် ဖလံတောင်ဝှေးကို ရာသီစာအဖြစ်လူကြိုက်များကြသဖြင့် ပေါ်ဦးပေါ်ခါစတွင် ဈေးမြင့်ပြီး (၅)ချောင်းပါ တစ်စည်းလျှင် (၅၀၀)ကျပ်အထိ ရောင်းချပြီး ယခုအချိန်တွင် ဖလံတောင်ဝှေး ဝင်ရောက်မှုများလာသဖြင့် (၅)ချောင်းပါ တစ်စည်းလျှင် (၂၀၀)ကျပ်ဖြင့် ပြည်ဒေသရှိ ဈေးများတွင် ရောင်းဝယ်ဖောက်ကားလျက်ရှိကြောင်း သိရပါသည် ။

DOCA(ပဲခူး)