ပဲခူးမြေမှ "လူဝကြီး" အာလူးကြော်လုပ်ငန်း

Powered by Drupal

     အာလူးကြော်ရန်အတွက် ရှမ်းပြည်နယ်၊ အောင်ပန်းဒေသမှ ထွက်ရှိသော အာလူးများအား  ရွေးချယ်ဝယ်ယူ၍ လုပ်သားများဖြင့် အခွံခွါပြီး စက်ဖြင့်ပါးပါလှီးပါသည်။ အရောင်းအဝယ်ပေါ် မူတည်၍ အာလူးများအား အပါးပြားလှီးခြင်း၊ ဇကာကွက်လှီးခြင်းနှင့် အချောင်းလိုက်လှီးခြင်းဟူ၍ ပုံစံ (၃)မျိုး ဖြင့် ထုတ်လုပ်ပါသည်။ ပါးပါးလှီးထားသော အာလူးပြားများအား ရေနှင့်စင်အောင် ဆေးကာစက်ဖြင့် ရေစင်အောင် စစ်ထုတ်ပါသည်။ ထို့နောက် အကြော်အိုးထဲသို့ ထည့်၍ ကြော်ပြီး ဆီစစ်ကာ ဘူးသွပ်သွင်း၍ ဈေးကွက်အတွင်းရောင်းချပါသည်။ အာလူးကြော်လုပ်ငန်းဆောင်ရွက်ရန်အတွက် တစ်ရက်လျှင်  လုပ်သား (၉)ဦး ဖြင့်အာလူး (၃၀) ပိဿာ အိတ်၊ (၃၀) အိတ်ခန့် ထုတ်လုပ်နိုင်ကြောင်း တွေ့ရှိရပါသည်။ အာလူး (၃၀) ပိဿာဝင် တစ်အိတ်လျှင် အာလူးကြော် (၇)ပိဿာ နီးပါးခန့် ထွက်ရှိပြီး၊ စားသုံးဆီ (၁၀)ပိဿာ ခန့်အသုံးပြုရပြီး (၁၅၀၀၀ိ/)ကျပ်ခန့် အမြတ်ကျန်ရှိကြောင်း တွေ့ရှိရပါသည်။ လုပ်ငန်းသုံးပစ္စည်းများ ရင်းနှီးမြှုပ်နှံမှု တန်ဖိုးအနေဖြင့် သိန်း(၅၀၀) ခန့်ရှိပြီး ၊ အာလူးကြော်များအား ပဲခူး၊ ရန်ကုန်နှင့် ပုသိမ်မြို့များသို့ ဖြန့်ချီရောင်းချပါကြောင်း သိရှိရပါသည်။

DOCA(ပဲခူး)