နနွင်းမှုန့်ကို ဟင်းခတ်မှုန့်အဖြစ် လူအများသိကြသည်။ မြန်မာ့ရိုးရာဟင်းလျာများတွင် နနွင်းမှုန့်သည် မပါမဖြစ်သော ဟင်းခတ်မှုန့်ဖြစ်သည်။ နနွင်းပင်မှ နနွင်းဥ (အရပ်အခေါ် နနွင်းတက်) ကို ရေစင်အောင်ဆေး၍ ခြောက်သွေ့အောင်နေလှန်းပြီး အမှုန့်ကြိတ်ရပါသည်။ နနွင်းသည် ဆေးဖက်ဝင်သည့်အပင်ဖြစ်ပါသည်။
နနွင်းကို လူအများသိသော်လည်း နနွင်းဖူးကိုမူ သိသူနည်းပါသည်။ ယခုအချိန်သည် နနွင်းပွင့်သည့်အချိန်ဖြစ်ပါသည်။ နနွင်းဖူးပြီးမှသာ နနွင်းပင်ခြောက်ပြီး နနွင်းဥကိုတူးဖော်ရပါသည်။ နနွင်းဖူးသည် အဖြူရောင်ဖြစ်ပြီး စားလို့ရသည့် အပွင့်တစ်မျိုးဖြစ်ပါသည်။ နနွင်းစိုက်သည့် အရပ်ဒေသများတွင် နနွင်းဖူးကိုကြိုက်နှစ်သက်ကြပါသည်။
တောင်ငူမြို့ အနီးဝန်းကျင်ကျေးရွာများရှိ တစ်နိုင်တစ်ပိုင် နနွင်းစိုက်ခင်းများမှ နနွင်းဖူးများကို ညောင်ပင်ဈေးတွင် လာရောက်ရောင်းချလျက်ရှိရာ အဖူး(၃)ဖူးပါ တစ်စည်းလျှင် ၂၅၀ကျပ်၊ ၁၀စည်းယူလျှင် ၂၂၀၀ကျပ်ဖြင့်ရောင်းချလျက်ရှိကြောင်း ညောင်ပင်ဈေးရှိ ဟင်းသီးဟင်းရွက်အရောင်းဆိုင်များမှသိရပါသည်။
DOCA(ပဲခူး)
တောင်ငူမြို့ ညောင်ပင်ဈေးမှ နနွင်းဖူးများ
Powered by Drupal