ဆေးဖက်ဝင် ယာကွန်ဥ (ခေါ်) ရေကန်စွန်းဥ

Powered by Drupal

       ယာကွန်ဥကို ဆေးဖက်ဝင်သည့်အပင် Superfood ဟုခေါ်ကြပါသည်။ Diet Potato ဟုလည်းခေါ်ကြ၍ ဝိတ်ကျစေရန်အတွက် အထောက်အကူပြုပါသည်။ ယာကွန်ဥ၏အရသာမှာပန်းသစ်တော်သီးကဲ့သို့ အရည်ရွှမ်းရွှမ်း၊ စိမ်းစားဥကဲ့သို့ ခပ်စပ်စပ်အရသာရှိပါသည်။ မြေကြီးထဲမှ ပန်းသီးဟုလည်းတင်စားကြ၍ ပန်းသီးသည် ဈေးကြီးသည့်အတွက် ပန်းသီးအစားထိုး ရောင်းချကြပါသည်။ ယာကွန်ဥတစ်လုံးစားပြီး ရေတစ်ခွက်အဝသောက်လျှင် ဟာနေသည့်ဝမ်းကို ပြည့်စေ၍ ပူနေသော ရင်ကိုလည်းအေးစေပါသည်။ ခန္ဓာကိုယ်အတွင်း ရေဓာတ်ခမ်းခြောက် မှုများဖြည့်စည်းပေး၍ နွမ်းလေ ချိုလေဖြစ်ပါသည်။ အခြားအာနိသင်အကျိုးကျေးဇူးများမှာ သွားပိုးစားခြင်းကိုကာကွယ်ပေးခြင်း၊ ဝမ်းမှန်၊ ဆီးမှန်စေခြင်း၊ ခန္ဓာကိုယ်အတွင်းရှိ မကောင်းသောအဆီဓာတ်များကိုဖယ်ရှားပေးခြင်း၊ သွေးအတွင်းရှိ အချိုဓာတ်များကိုလျော့နည်းစေခြင်း၊ အမျှင်ဓာတ်ပါ၍ အူမကြီးကင်ဆာကိုကာကွယ်‌ပေးခြင်း၊ အရွက်ကို (လက်ဖက်ခြောက်)အနေဖြင့် သောက်သုံးပါက သွေးသန့်စေခြင်း၊ သွေးတိုး၊ ဆီးချို၊ ကျောက်ကပ်၊ နှလုံးသွေးကြောကျဉ်း၊ အစာအိမ်နှင့်ဆီးကျောက်တည်ခြင်း၊ လေးဘက်နာ၊ ဘီပိုး၊ စီပိုးအကောင်ရေလျော့နည်း၍ နာတာရှည်ဝမ်းချုပ်ခြင်း စသည့် ရောဂါအများအပြားကို လျော့ပါးသက်သာပျောက်ကင်းစေကြောင်းသိရပါသည်။

    ရှမ်းတောင်ဒေသထွက် ပေါ်ဦးပေါ်ဖျားရာသီစာ ဆေးဖက်ဝင်ယာကွန်ကို အစာလည်းဆေး၊ ဆေးလည်းအစာအဖြစ် ဝယ်ယူစားသုံးကြကြောင်းသိရှိရ၍ ယာကွန်ဥတစ်ပိဿာလျှင် (၄၀၀၀)ကျပ်၊ (၅၀)သားလျှင် (၂၅၀၀)ကျပ်ဈေးဖြင့် အရောင်းအဝယ်ရှိကြောင်းသိရှိရပါသည်။

DOCA(ပဲခူး)