ရွှေဘိုမြို့ရှိ ဈေးများတွင် ရောင်းချနေသော စဉ့်နှီတုံးဈေးနှုန်း

Powered by Drupal

စဉ့်နှီတုံးသည် မြန်မာလူမျိုးတို့၏ မီးဖိုချောင်တွင် မရှိမဖြစ်အရေးပါသော အထောက်အကူပြု သည့် ပစ္စည်းတစ်မျိုးဖြစ်ပါသည်။ စဉ့်နှီတုံးပြုလုပ်ရာတွင် မန်ကျည်းသားနှင့် ထနောင်းသားများကို အသုံးပြုကြပြီး ၎င်းအပင်များ၏ ပင်စည်ကိုဖြတ်၍ အသုံးပြုကြကြောင်း၊ မြန်မာနိုင်ငံ၏ နေရာအနှံ့အပြားတွင် အညာဒေသ၏ အမှတ်အသားဖြစ်သည့် မန်ကျည်းပင်နှင် ထနောင်းပင်များကို နေအရိပ်ရရန်သော်လည်းကောင်း၊ ထင်းအဖြစ်အသုံးပြုရန်၊ ကျန်းမာရေးအတွက်နှင့် အစာအဟာရ အဖြစ် စားသုံးရန်အတွက်သော်လည်းကောင်း စိုက်ပျိုးကြသည်များရှိပြီး အလေ့ကျလည်းပေါက် ကြောင်း၊ ထနောင်းပင်နှင့် မန်ကျည်းပင်၏အသုံးဝင်ပုံမှာ အရွက်စပြီးနုသည့်အချိန်မှစ၍  အပင်အိုပြီး ခုတ်လှဲသည့်အချိန်ထိ အသုံးဝင်ကြောင်း သိရှိရပါသည်။

          စဉ့်နှီတုံးဖြတ်ရာတွင် လုံးပတ်အရွယ်အစားအလိုက်ဖြတ်ရကြောင်း၊ မန်ကျည်းသားဖြင့် ပြု လုပ်သည့်စဉ့်နှီတုံးမှာ အသားမာ၍လူကြိုက်များကြောင်း၊ ထနောင်းသားဖြင့် ပြုလုပ်သည့် စဉ့်နှီတုံး မှာ အချိန်ကြာမြင့်စွာထားပါက ပိုးထိုး၍လူကြိုက်နည်းကြောင်း၊ ဈေးကွက်တွင် မန်ကျည်းသား ဖြင့်ပြုလုပ်ထားသည့် စဉ့်နှီတုံးများကိုသာ အဝယ်များကြောင်း၊ စဉ့်နှီတုံးအသေး (၁)တုံး လျှင် (၂၅၀ဝိ/-)ကျပ် အကြီး(၁)တုံးလျှင် (၆၅၀ဝိ/-)ကျပ်ဖြင့် အရောင်းအဝယ်ဖြစ် လျက်ရှိကြောင်း သိရှိရ ပါသည်။

DOCA(စစ်ကိုင်း)