
မန္တလေးမြို့တွင်းသို့ ကျောက်ပန်းတောင်း၊ တောင်သာ၊ နွားထိုးကြီး၊ ညောင်ဦး၊ မလှိုင်မြို့နယ်များမှ ထန်းလျက်များ ဝင်ရောက်လျက်ရှိပါသည်။ ထန်းလျက်များကို မုန့်လုပ်ခြင်း၊ ဆေးဖော်စပ် ရာတွင် အသုံးပြုခြင်းများအတွက် သံတော်ကျင်းထန်းလျက်ခဲအညှိုလုံးကြီး၊ လုံးသေးများကို အသုံးပြုကြပြီး အသင့်စားထန်းလျက်ဖြစ်သည့် ထန်းဘိုဦးထန်းလျက် အဖြူလုံးသေးနှင့် အညိုများ ကို စားသုံးရန်အတွက် ထုတ်လုပ်ကြပါသည်၊၊ ဆီးထန်းလျက်ခဲ၊ အုန်းထန်းလျက်ခဲ၊ နို့ထန်းလျက်ခဲ များမှာလည်း ကြိုက်နှစ်သက်ကြပါသည်။ မန္တလေးမြို့အတွင်း ထန်းလျက်ဈေးနှုန်းဈေးကွက်အနေ နှင့် သံတော်ကျင်းထန်းလျက်အညိုလုံးကြီး ၁ ပိဿာလျှင် ၈၀၀၀ ကျပ်၊ လုံးသေး ၁ ပိဿာလျှင် ၉၀၀၀ ကျပ်၊ ဆီးထန်းလျက်ခဲ ၁ ပိဿာ ၁၂၀၀၀ ကျပ်၊ အုန်းထန်းလျက် ၁ ပိဿာလျှင် ၁၀၀၀၀ ကျပ်၊ နို့ထန်းလျက်ခဲ ၁ ပိဿာလျှင် ၁၀၀၀၀ ကျပ်တို့နှင့် ဈေးကွက်တွင် အရောင်းအဝယ် ဖြစ်လျက်ရှိပြီး ယခုအခါသည် နွေရာသီဝင်ရောက်သည့်ကာလဖြစ်၍ မန်ကျဉ်းဖျော်ရည်နှင့် ဆီးယို များပြုလုပ်စားသုံးကြသည့်အတွက် သံတော်ကျင်းထန်းလျက်သည် ဈေးကွက်တွင် အရောင်းအဝယ် ဖြစ်ကြောင်း လေ့လာသိရှိရပါသည်။
DOCA(မန္တလေး)