
တောင်ငူမြို့ ညောင်ပင်ဈေးသို့ အရပ်ဒေသအသီးသီးမှ ဒေသထွက်ကုန်များ၊ သစ်သီးဝလံများ လာရောက်ရောင်းချလျက်ရှိရာ ရှမ်းပြည်နယ်ထွက် ကန်စွန်းဥနှင့် ပဲမြစ်များလည်း လူကြိုက်များ၍ ရောင်းအားကောင်းပါသည်။
ပဲမြစ်ကို ပြုတ်၍ ဆီဆမ်းပြီး သားရေစာအဖြစ် စားသုံးခြင်းကို အများက နှစ်ခြိုက်ကြပါသည်။ ပဲမြစ်အကြီး၊ အသေး ပေါ်မူတည်၍ (၁)ပိဿာလျှင် ၅၀၀၀ ကျပ် မှ ၆၀၀၀ ကျပ်အထိ ရောင်းချကြောင်း ဈေးသည်များထံမှ သိရပါသည်။
ကန်စွန်းဥကို ပြုတ်၍သော်လည်းကောင်း ၊မီးဖုတ်၍သော်လည်းကောင်း၊ အခြောက်လှန်းပြီး ဆီနှင့်ကြော်စား၍သော်လည်းကောင်း စားသုံးနိုင်ပါသည်။ ကန်စွန်းဥကို ပြုတ်၍ ဆီဆမ်းပြီး သားရေစာ အဖြစ် စားသုံးခြင်းကို အများက နှစ်ခြိုက်ကြပါသည်။
ကန်စွန်းဥတွင် ရွှေဝါနှင့် ငချိပ်ဟူ၍ (၂)မျိုးရှိသော်လည်း ယခုအခါ ရွှေဝါကန်စွန်းဥ (၁)မျိုး တည်းသာ ရောင်းချလျက်ရှိရာ တစ်ပိဿာလျှင် ၃၀၀၀ ကျပ်မှ ၃၅၀၀ ကျပ် ရောင်းချပါကြောင်း ညောင်ပင်ဈေးရှိ သစ်သီးဆိုင်များမှ သိရှိရပါသည်။
DOCA(ပဲခူး)