တောင်ငူမြို့၏တစ်ပိုင်တစ်နိုင်စီးပွားရေးဖြစ်သော အသင့်စားကြက်သွန်နီကြော်

Powered by Drupal

    ပြည်သူတို့ နေ့စဉ်ချက်ပြုတ်စားသောက်ကြရာတွင် ကြက်သွန်နီကို ဟင်းခတ်အမွှေးကြိုင် အဖြစ် အသုံးပြုကြပါသည်။ ကြက်သွန်နီသည် ဟင်းများချက်ပြုတ်ရာတွင် အိမ်ရှင်မများအတွက် မရှိမဖြစ် လိုအပ်သည့်အတွက် အရောင်းသွက်လျက် ရှိနေသည်။ ကြက်သွန်နီကြော်ပြုလုပ်ရာတွင် ကြက်သွန်နီ ပိဿာ(၂၀)ကို ပါးပါးလှီး၍ ရေဆေး၍ စစ်ပြီးပါက ဆီ(၃)ပိဿာ၊ ဆန်မှုန့်(၃)ပိဿာဖြင့် ပြုလုပ်ပါက ကြက်သွန်နီအသင့်စား (၆)ပိဿာခန့် ထွက်ရှိကြောင်း တောင်ငူမြို့ အသင့်စားကြက်သွန်နီကြော် ပြုလုပ်ရောင်းချသူ ပိုင်ရှင်၏ ပြောကြားချက်အရ သိရှိရသည်။

   ယခင်နှစ်ကြက်သွန်နီဝယ်ယူရာတွင် ကြက်သွန်နီ(ဂျွန်) ၁ပိဿာလျှင် ၃၀၀၀ ကျပ်မှ ၃၅၀၀ ကျပ် ဝယ်ယူခဲ့ရစဉ်က အသင့်စားကြက်သွန်နီကြော် ၂၅ ကျပ်သား လျှင် ၄၀၀၀ ကျပ်ဖြင့် ရောင်းချရပြီး၊ ယခုနှစ် ကြက်သွန်နီ ၁ပိဿာလျှင် ၆၀၀ ကျပ်မှ ၇၀၀ ကျပ်ဖြင့် ဝယ်ယူရာတွင် အသင့်စား ကြက်သွန်နီကြော်၂၅ ကျပ်သား လျှင် ၃၀၀၀ ကျပ်ဖြင့် တောင်ငူခရိုင်အတွင်းရှိ အမြို့မြို့အနယ်နယ်သို့ လက်လီ လက်ကား ဖြုန့်ဖြူးရောင်းချလျက်ရှိနေသည်။

      ဟင်းချက်ရာတွင် အချိန်ကုန်သက်သာစေပြီး အသုံးပြုရာတွင် လွယ်ကူစေသည့်အတွက် ရောင်းအားကောင်းကြောင်း တောင်ငူမြို့ အသင့်စားကြက်သွန်နီကြော် ပြုလုပ်ရောင်းချသူ၏ ပြောကြားချက်အရ သိရှိရသည်။

DOCA(ပဲခူး)