ဖျံဥစိုက်ပျိုးထုတ်လုပ်မှုအကြောင်း သိကောင်းစရာများ

Powered by Drupal

      ဖျံပင်မှ တူးဖော်ရရှိသည့် ဖျံဥ အရိုင်းများကို အင်းအိုင်ချောင်းမြောင်းများတွင်လည်းကောင်း၊ ရေကန်တွင်လည်းကောင်း၊ ရွံများ၊ အမွေးအမျှင်များ ကင်းစင်အောင်ရေဖြင့် စင်ကြယ်စွာ ဆေးကြော ရပါသည်။ ဖျံဥအရိုင်းများကို အဝယ်ဒိုင်၊ အလုပ်ရုံများကို အစိမ်းလိုက်ရောင်းချပါသည်။ ရေဆေးပြီးဥ များကို အာလူးအခွံခွာသကဲ့သို့ အခွံခွာရပါသည်။ အခွံခွာပြီး ဖျံဥအရိုင်းများကို  အသင့်ပြုလုပ်ထားသော ခုံပေါ်တွင် လုံးဝန်းသော ဥအဆင့်မှ ပါးလွှာသော အချပ်ကလေးများဖြစ်အောင် ပြုလုပ်ရပါသည်။ ရရှိလာသော ဖျံဥချပ်များကို မီးသွေးဖိုတွင် ကန့်(Sulpha) အနည်းငယ်ဖြူးလျက် အပူချိန် (၃၀° C) ဖြင့်  (၂၄) နာရီခန့်ကြာ အခြောက်ခံအပူပေးခြင်းဖြင့် ဖျံဥခြောက် ကုန်ချောအဆင့်သို့ ရရှိပါသည်။ ဖျံဥ အစို (၉) ပိဿာလျှင် အခြောက် (၁) ပိဿာခန့်ရရှိပြီး၊ ကျွမ်းကျင်လုပ်သားဖြင့် ပြုလုပ်ပါက အစို (၈) ပိဿာလျှင် အခြောက် (၁) ပိဿာခန့် ရရှိပါသည်။ ဖျံဥခြောက်ကို အမှုန့်ပြုလုပ်၍ နိုင်ငံအတွင်း အသားတုပြုလုပ်၍ စားသောက်ုကုန်ဟင်းလျာ အမျိုးမျိုး ချက်ပြုတ်စားသောက်ကြောင်း သိရပါသည်။

(DOCA) ဧရာဝတီ