သံပုရာသီး၏အစွမ်းထက်အာနိသင်

Powered by Drupal

             မြန်မာ့ရိုးရာအစားအစာများထဲတွင် အသီးအရွက်သုပ်များ စားလေ့ရှိသောအခါသံပုရာသီးနှင့် မန်ကျည်းသီးကိုအသုံးပြုကြပါသည်။ သံပုရာသီးသည်ရနံ့မွှေးသောကြောင့် အနံ့အသက်ကိုလည်းထိန်း ပါသည်။  အအီစာများစားပြီးသည့်အခါ ၊ ခေါင်းမူးသည့်အခါသံပုရာရည်ကိုဖျော် သောက်လိုက်လျှင် ကြည်လင်လန်းဆန်းနိုင်စွမ်းရှိပါသည်။ ခရီးသွားသည့်အခါ သံပုရာသီးကို အိတ်ထဲဆောင် သွားပါက ကားမူးသည့်အခါ အလွယ်တကူရှူလို့ရနိုင်ပါသည်။ သံပုရာသီးသည်  ဗီတာမင်စီကြွယ်ဝသောအ ရည် ရွှမ်းသောအသီးတစ်မျိုးဖြစ်ပါသည်။ အမျှင်ဓာတ်၊ ကယ်လ်ဆီ ယမ်၊ သံဓာတ်၊ ပိုတက်ဆီယမ်၊ ကော့ပါး၊ မဂ္ဂနီဆီယမ်စသည့်သတ္ထုဓာတ် များစွာကြွယ်ဝစွာပါ ဝင်ပါသည်။ သံပုရာသီး၏အစွမ်းထက် အာနိသင် များမှာ အသားအရေထိန်းသိမ်းရာတွင်အသုံးဝင်ခြင်း၊ အစာချေဖျတ်နိုင်စွမ်းရှိခြင်း၊ ကိုယ်အလေးချိန် လျှော့ချရာတွင် အသုံးပြုနိုင်ခြင်း၊ ဝမ်းချုပ်ခြင်းမှကာကွယ်ပေးခြင်း၊ ဆီးချိုသွေးချို နှင့်နှလုံး ရောဂါများမှ ကာကွယ်ပေးနိုင်ခြင်း၊ အသက် ရှူလမ်းကြောင်းဆိုင်ရာ ရောဂါများ၊ အဆစ်နာခြင်း၊ မျက်စိကျန်းမာရေး၊ အဖျားရောဂါ၊ ဂေါက်ရောဂါ နှင့် ဆီးလမ်းကြောင်းဆိုင်ရာ ရောဂါ များမှလည်းကာကွယ်ပေးနိုင်ပါသည်။ သံပုရာသီးသည် ကျန်းမာရေးအတွက်အကျိုးကျေးဇူးများသော်လည်း သွေးကျဆေးသောက်နေရသူများ နှင့် အခြားကျန်းမာရေးပြဿာနာရှိသူများအနေဖြင့် ဆရာဝန်နှင့်တိုင်ပင်ပြီးမှစားသုံးသင့်ပါ သည်။ ထိုသို့ ကျန်းမာရေးအတွက်အထောက်အကူပြုသော အစွမ်းထက်သည့် အာနိသင်များပါဝင်သည့် သံပုရာသီးကို မြင်းခြံမြို့၊ အေးမြသီတာဈေးတွင် နိုဝင်ဘာလဒုတိယပတ်သံပုရာသီးတစ်လုံးလျှင်(၃၅၀)ကျပ်နှုန်း၊(၃)လုံးလျှင်(၁၀၀၀)ကျပ်နှုန်းဖြင့် အရောင်းအဝယ်ဖြစ်လျက်ရှိသည်။ 

DOCA(မန္တလေး)