
ပိန်းဥကို အရှေ့တောင်အာရှနှင့် အိန္ဒိယတောင်ပိုင်းမှာ စတင်စားသုံးကြတာလို့ ယူဆရပေမယ့် ကမ္ဘာအနှံ့က နေရာဒေသအတော်များများမှာ စိုက်ပျိုးကြပါသည်။ အာဖရိက၊ အိန္ဒိယတို့မှာ အဓိကစားသောက်ကုန်တစ်ခုဖြစ်နေပေမယ့် ဂျပန်၊ အီဂျစ်တို့ကနေ အမေရိကန်၊ ဖီဂျီနှင့် စပိန် တို့အထိ နေရာတိုင်းလိုလိုမှာ စားသုံးနေကြပါသည်။ မြန်မာတွေကတော့ ပိန်းဥကိုပြုတ်စား၊ ဟင်းချက်စားလေ့ရှိကြပြီး အရွက်စုံနဲ့ရောကာ ဟင်းချိုချက်သောက်တာလည်း နှစ်သက်ကြပါသည်။ ပိန်းဥ၏ အဓိကအကျဆုံး အစွမ်းသတ္တိက ကိုယ်ခံအားစနစ်ကိုအားကောင်းစေပါသည်။ ဗီတာမင် C ပါဝင်မှုမြင့်မားသည့်အတွက် သွေးဖြူဥဆဲလ်တွေကို ပိုဖြစ်ပေါ်စေဖို့ လှုံ့ဆော်ပေးပြီး ရောဂါဖြစ်စေမယ့်ပြင်ပကပိုးမွှားတွေကို ခုခံနိုင်စေပါသည်။ ဒါ့အပြင် ဓါတ်တိုး ဆန့်ကျင်အာနိသင်ကြောင့် နှလုံးရောဂါနှင့် ကင်ဆာရောဂါလို အခြေအနေတွေဖြစ်မလာအောင်လည်း ကာကွယ်တားဆီးပေးကြောင်း သိရပါသည်။
မန္တလေးမြို့၊ ၄၁ လမ်း ကုန်စိမ်းဈေးတွင် လက်ကားဈေးနှုန်းအနေဖြင့် ကန်စွန်းဥ (၁)ပိဿာလျှင် ပိန်းဥ (၁)ပိဿာလျှင် (၂၅၀၀ ကျပ်မှ (၃၀၀၀) ကျပ်)နှုန်းဖြင့် လက်လီဈေးနှုန်း အနေဖြင့် ၂၅ ကျပ်သားလျှင် (၁၀၀၀) ကျပ်နှုန်းဖြင့် ရောင်းချက်လျက်ရှိကြောင်း ဈေးသည်များထံမှ သိရှိရပါသည်။
DOCA(မန္တလေး)
