မက္ကာဒေးမီးယားအကြောင်း

Powered by Drupal

               မက္ကာ‌ဒေးမီးယားစေ့သည် အခွံမာမာလေးနဲ့အတွင်းမှာ အဖြူဆံလေးပါ၍  စားရသည်မှာချိုချို ဆိမ့်ဆိမ့်လေးနှင့် ချောကလက်ထဲမှာ ပါလေ့ရှိသလိုစားလို့လည်း တော်တော်လေး အရသာရှိပြီး ကျန်းမာစေကြောင်း၊ နို့ထဲမှာရောကြိတ်ပြီး သောက်ကြသလို နို့နှင့်စိမ်ပြီးလည်း သောက်ပေး ကြကြောင်း၊ အခွံ၏အရောင်မှာ အစိမ်းရောင်ဖြစ်ပြီး အတွင်ဆံ‌ကအဖြူရောင် ဖြစ်ကြောင်း၊ မီးအေးအေးဖြင့်လှော်လိုက်ပါက အခွံလေးကချောကလက်လေးလို အညိုရောင်သန်းသည့် အရောင် ဖြစ်သွားပြီး အာဟာရဓာတ်တွေကို ပြည့်ပြည့်ဝဝရရှိကြောင်း၊ စားလိုက်ရင် ချိုစိမ့်စိမ့်လေးနဲ့ အရသာ ရှိကြောင်းသိရှိရသည်။ ပရိုတင်းဓာတ်၊ ဗီတာမင်အီး၊ သကြားဓာတ်၊ အမျှင်ဓာတ်နှင့် အဆီဓာတ် များပါဝင်ကြောင်း၊ ပြည့်ဝဆီကြွယ်ဝသောကြောင့် အသင့်အတင့် စားသုံးပါက  နှလုံးကျန်းမာစေသလို သွေးတွင်က အကျိုးမပြုသော ကိုလက်စထရောတွေကို ကျဆင်းစေပြီး နှလုံးသွေးကြော ကျဉ်းစေကြောင်း၊ အဆာခံနိုင်ပြီး အစားအစားချင်စိတ် ခဏခဏမဖြစ်အောင် လုပ်ဆောင်ပေးသလို ကိုယ်အလေးချိန်ကို ထိန်းညှိပေး၍ ဝိတ်ချချင်သူများအတွက်လည်း သင့်တင့်သောပမာဏကို စားသုံးခြင်းဖြင့် ကျန်းမာရေနှင့်ညီညွတ်သော ဓာတ်စာ တစ်မျိုးဖြစ်ကြောင်း၊ သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို ထိန်းညှိပေးသောကြောင့် ဆီးချိုရှိသူများအတွက် အထူးသင့်တော်ပြီး အမျှင်ဓာတ်ပါဝင်သောကြောင့် ဝမ်းမချုပ်ခြင်းကိုကာကွယ်ပေးကြောင်း၊ မက္ကာဒေးမီးယားစေ့တွင် ဗီတာမင်အီးပါဝင်သောကြောင့် နေ့စဉ်စားသုံးမှုတွင် သင့်တင်သောပမာဏ ပါဝင်အောင်စားသုံးခြင်းဖြင့်  ကင်ဆာရောဂါကို ကာကွယ်ကြောင်း၊ မပြည့်ဝဆီကြွယ်ဝသောကြောင့် သင့်တင့်စွာစားသုံးခြင်းဖြင့် သွေးတွင်းမှ အကျိုးမပြုသော ကိုလက်စထ‌ရောတွေကို ကျဆင်းစေပြီး နှလုံးသွေးကြောကျဉ်းရောဂါကိုကာကွယ်ပေး၍ နှလုံးကို ကျန်းမာစေကြောင်း စာပေများမှ ဖတ်ရှု့သိရှိရသည်။

DOCA(မန္တလေး)