နေပြည်တော်ကောင်စီနယ်မြေအတွင်း ရောင်းချလျက်ရှိသော အခြေခံစားကုန်များ၏ ဈေးနှုန်းအခြေအနေ

Powered by Drupal

          ၂၀၂၃ခုနှစ်၊ ဇွန်လ ဒုတိယပတ်အတွင်း နေပြည်‌တော်ကောင်စီနယ်မြေတွင် အခြေခံ စားကုန်များဖြစ်သော ရွှေဘိုပေါ်ဆန်း တစ်ပြည် ၄၈၀၀ကျပ်၊ ဧည့်မထ တစ်ပြည် ၂၈၅၀ကျပ်၊ မနောသုခ တစ်ပြည် ၂၇၀၀ကျပ်နှုန်းဖြင့် အ‌ရောင်းအဝယ် ဖြစ်လျက်ရှိပါသည်။ ကြက်သွန်နီ လက်လီဈေးမှာ (ကြီး)တစ်ပိဿာ ၂၄၀၀ကျပ်၊ (လတ်)တစ်ပိဿာ ၂၂၀၀ကျပ်၊ (သေး)တစ်ပိဿာ ၁၈၀၀ကျပ်နှုန်းဖြင့် ‌အရောင်းအဝယ်ဖြစ်လျက်ရှိပါသည်။ ကြက်သွန်ဖြူ လက်လီဈေးမှာ (ကြူကုတ်) တစ်ပိဿာ ၅၈၀၀ကျပ်မှ ၇၆၀၀ကျပ်ထိ၊ (ရှမ်း)တစ်ပိဿာ ၄၆၀၀ကျပ်မှ ၅၄၀၀ကျပ်ထိ၊ ငရုတ်သီး ခြောက်လက်လီဈေးမှာ (အရှည်) တစ်ပိဿာ ၁၄၂၀၀ကျပ်မှ ၂၀၀၀၀ကျပ်ထိ၊ (အပု)တစ်ပိဿာ ၁၆၅၀၀ကျပ်မှ ၂၄၀၀၀ကျပ်ထိ၊ အာလူးလက်လီဈေးမှာ ၂၀၀၀ကျပ်မှ ၂၄၀၀ကျပ်ထိ၊ ခရမ်းချဉ်သီး တစ်ပိဿာ ၆၅၀ကျပ်မှ ၁၂၀၀ကျပ်ထိ အရောင်းအဝယ် ဖြစ်လျက်ရှိပါသည်။

          ကြက်ဥ လက်လီဈေးမှာ  တစ်လုံး ၂၄၅ကျပ်မှ ၂၇၀ကျပ်ထိ ဖြစ်ပါသည်။ နေပြည်တော် ကောင်စီနယ်မြေ၏ အသား/ငါး ဈေးနှုန်းများမှာ ကြက်သား(CP) တစ်ပိဿာ ၁၁၀၀၀ကျပ်မှ ၁၃၀၀၀ ကျပ်ထိ၊ ကြက်သား(ဗမာ) တစ်ပိဿာ ၁၂၀၀၀ကျပ်မှ ၁၆၀၀၀ကျပ်ထိ၊ ဝက်သား တစ်ပိဿာ ၁၄၅၀၀ကျပ်မှ ၁၈၅၀၀ကျပ်ထိ၊ အမဲသား တစ်ပိဿာ ၁၁၀၀၀ကျပ်မှ ၁၄၀၀၀ကျပ်ထိ၊ ငါးမြစ်ချင်း တစ်ပိဿာ ၆၈၀၀ကျပ်မှ ၁၁၅၀၀ထိ၊ ငါးကြင်း တစ်ပိဿာ ၁၁၂၀၀ကျပ်မှ ၁၆၅၀၀ ကျပ်ထိ ရောင်းဝယ်နေကြောင်း သိရသည်။

          စားသုံးဆီ ဈေးနှုန်များမှာ ပဲဆီ တစ်ပိဿာလျှင် ၁၄၅၀၀ကျပ်၊ စားအုန်းဆီ တစ်ပိဿာလျှင် ၆၂၀၀ကျပ်နှင့် နှမ်းဆီ တစ်ပိဿာလျှင် ၁၃၀၀၀ကျပ်ဖြင့် အရောင်းအဝယ်ဖြစ်နေကြောင်း သိရသည်။  

DOCA(နေပြည်တော်ကောင်စီ)