ဇီးဖြူသီးထွက်ရှိရာ ဒေသများဖြစ်ကြသည့် မန္တလေး၊စစ်ကိုင်း အနီးတဝိုက်တို့တွင် ဇီးဖြူပင်များသည် အလေ့ကျပေါက်သည့် အသီးတစ်မျိုးဖြစ်ပါသည်။ ယခုအခါ ဇီးဖြူပင်များကို ခြံစည်းရိုးအနီးတဝိုက်တွင် စိုက်ပျိုးပြီး မိမိတို့ အိမ်တွင် စားသုံးရန်မက ပိုလျံသည့် အသီးများကို ဈေးသို့ တင်ပို့ရောင်းချပြီး စီးပွားဖြစ်စိုက်ပျိုးလာကြောင်း သိရှိရသည်။ ဇီးဖြူပင်သည် နှစ်ရှည်အသီးတစ်မျိုးဖြစ် သည် ။ သီတင်းကျွတ်လမှ ပြာသိုလအထိ စဉ်ဆက်မပြတ်သီးလျက်ရှိပါသည်။ ဇီးဖြူသီး ၁၀ လုံးလျှင် ကျပ် ၃၀၀ မှ ၄၀၀ ထိ ၊တစ်ပြည်လျှင် ကျပ် ၂၅၀၀ အထိ အရောင်းအဝယ်ရှိပါသည်။ ဇီးဖြူသီးမှာ မြန်မာ လူမျိုးများအတွက် ဟင်းလျာတစ်မျိုးဖြစ်ပြီး အစိမ်းထောင်း၊ဇီးဖြူးသီးပြုတ်ထောင်းစားရုံသာမက ငါးကြော်နှင့်ချက်ပြုတ်စားသောက်ကြပြီး ဇီးဖြူသီးပေါများသည့် ဒေသများတွင် ရက်ရှည်စားသုံးရန် ဆားရည်စိမ်နှင့် ပြုတ်ပြီး အခြောက်လှမ်း၍ လည်းအသုံးပြုကြသည်။ နွေရာသီအချိန်တွင် ခရီးသွားပြည်သူများအား ရေအေးအေးတို့ဖြင့် ဇီးဖြူသီးဆားရည်စိမ်တို့နှင့်အတူ အလှူလုပ်ကြသည်။ ယိုစုံလုပ်ငန်း၊သီးစုံအချဉ်ပေါင်းတို့တွင် ဇီးဖြူသီးသုပ်ကိုလည်းရောင်းချကြသည်။ ဇီးဖြူသီးသည် သံဓာတ် ပါဝင်ကြောင်းသိရှိရပြီး ဇီးဖြူသီးခြောက်များကို တရုတ်ပြည်တွင် တိုင်းရင်းဆေးဝါးထုတ်လုပ်ရန် အတွက် တင်ပို့ရောင်းချကြောင်းသိရှိရပါသည်။
DOCA(မန္တလေး)