Main menu

ကျန်းမာရေးလိုက်စားသူတိုင်းသိထားသင့်သော ဆီတို့ဟူးအကြောင်း

Powered by Drupal

    ဆီတို့ဟူးသည် မြန်မာ့အစားအစာများထဲမှ တစ်ခုအပါအဝင် ဖြစ်ပါသည်။ ထို့အပြင် အခြားအိမ်နီးချင်းနိုင်ငံတွင်လည်း တင်ပို့ဖြန့်ဖြူးရောင်းချလျက်ရှိပါသည်။ ကချင်ပြည်နယ် မိုးညင်းဒေသမှ အများဆုံးထွက်ရှိပြီး လပေါင်းများစွာ အချဉ်ဖောက်ပြီးမှသာ ရလာသည် ဖြစ်ပြီး ကျန်းမာရေးအတွက် ရွေးချယ်သင့်သော အစားအစာတစ်မျိုး ဖြစ်ပါသည်။ ကယားပြည်နယ်၊ လွိုင်ကော်မြို့ဈေးကွက်၊ ဈေးဆိုင်အနှံ့အပြားတွင်လည်း ရောင်းချလျက်ရှိပြီး ပြည်နယ်အတွင်း ကြိုက်သူတွေအဖို့ ထမင်းစားမြိန်စေသည့်အတွက် အခြားအစားအစာတွေတောင် ထပ်မလိုတော့အောင် ဖြစ်ပါသည်။ ဆီတို့ဖူးသည် ကယ်လိုရီပမာဏနည်းစေပြီး ပရိုတင်းဓာတ်အပြည့် ရရှိစေနိုင်သည့်အတွက် ရွေးချယ်စားသုံးရန် အကြံပြုပေးလိုပါသည်။ သတ္တုဓာတ်များသည့်အတွက် ကယ်လ်စီယမ်ဓာတ်၊ သံဓာတ်နှင့် မက်ကနီစီယမ်ဓာတ်တို့နှင့်ပြည့်စုံသောအစားအစာဖြစ်ပါသည်။ ထို့အပြင် အချဉ်ဖောက်သည့်အခါတွင် ကောင်းသော ဘက်တီးရီးယားများ ပေါက်ပွားလာသည့်အတွက် ဆီတို့ဟူးစားခြင်းသည် အစာချေစနစ်ကို ကောင်းစေပါသည်။ ဆီးချိုရောဂါများဖြစ်သော အင်ဆူလင်ကိုလည်း ပိုထွက်စေလို့ အင်ဆူလင်အားကို ကောင်းစေပါသည်။ ဆီးချိုရောဂါဖြစ်နိုင်သည့် ဒြပ်ပေါင်းများကို လျှော့ချပေးလို့ ဆီးချိုရောဂါဝေဒနာသည်များအတွက် အထူးစားသုံးရန်သင့်လျော်ပါသည်။ ရှေးလူကြီးသူမများ ဆိုစကားအရ အစာလည်းဆေး၊ ဆေးလဲအစာဟူ၍ စကားပုံအားဖွဲ့နွဲ့ပြောဆိုခဲ့ကြပါသည်။ လွိုင်ကော်မြို့ဆီတို့ဖူးဈေးနှုန်းသည် သစ်သားသေတ္တာပုံးတစ်ပုံးမှာ(၅၀၀၀)ကျပ်နှင့် ကော်ဘူးအမျိုးမျိုးဖြင့် ဈေးနှုန်းအစားစား ရောင်းချရလျက်ရှိကြောင်း သိရှိရပါသည်။

DOCA(ကယား)