Main menu

ပြည်ဈေးကွက်အတွင်း ရှမ်းပြည်နယ်မှ ဝင်ရောက်လာသော ခရမ်းချဉ်သီးများ အရောင်းအဝယ်ဖြစ်

Powered by Drupal

    မြန်မာနိုင်ငံတွင် ခရမ်းချဉ်ပင်ကို နေရာအနှံအပြားတွင်စိုက်ပျိုးကြပါသည်။ ပြည်ခရိုင်အနေဖြင့် ခရမ်းချဉ်ကို မိုးရာသီတွင် စိုက်ပျိုးခြင်းမရှိဘဲ၊ ဆောင်းရာသီတွင်သာ စိုက်ပျိုးကြပါသည်။ မြန်မာဟင်းအမျိုးမျိုးချက်ပြုတ်ရာတွင် ထည့်သွင်း၍ ချက်ပြုတ်ကြပါသည်။ ခရမ်းချဉ်သီးကို ဟင်းလိမ်မာသီးဟူ၍လည်း ခေါ်ဆိုကြပါသည်။

    ယခုလို မိုးရာသီတွင် ပြည်ဒေသ၍ ခရမ်းချဉ်သီးများစိုက်ပျိုးခြင်းမရှိသဖြင့် စားသုံးသူများ စားသုံးရန်အတွက် ခရမ်းချဉ်သီးများကို ရှမ်းပြည်နယ်ဘက်မှ မှာယူတင်သွင်းရောင်းချကြောင်း သိရပါသည်။ စားသုံးသူများအနေဖြင့်လည်း ခရမ်းချဉ်သီးကို ဟင်းချက်ရာတွင် ဟင်းအနှစ်အဖြစ်လည်းချက်၍ စားသုံးကြသဖြင့် ဝယ်ယူစားသုံးမှုများရှိကြပါသည်။ ပြည်ဈေးကွက်တွင် ရောင်းချလျက်ရှိသော ရှမ်းပြည်နယ်ဘက်မှ ဝင်ရောက်လာသော ကိုင်းခရမ်းချဉ်သီးအဝိုင်းများမှာ ဩဂုတ်လပထမပတ်တွင် တစ်ပိဿာကို (၄၀၀၀)ကျပ်၊ ရိုးရိုးခရမ်းချဉ်သီးတစ်ပိဿာလျှင် (၂၄၀၀)ကျပ်ဖြင့် ဈေးများတွင်ရောင်းချလျက်ရှိပါသည်။ ခရမ်းချဉ်သီးများထွက်ပေါ်ချိန်မဟုတ်သဖြင့် ဈေးနှုန်းများ မြင့်တက်လာကြောင်း သိရပါသည်။ မိုးတွင်းတွင် ထွက်ပေါ်လာသော ခရမ်းချဉ်သီးမှာ ဈေးကောင်းသဖြင့် မိမိတို့ ပြည်ခရိုင်တွင်စိုက်ပျိုးနိုင်မည်ဆိုပါက အခြားပြည်နယ်များမှ ဝယ်ယူစရာမလိုဘဲ ဒေသတွင်း ဖူလှုံစွာစားသောက်နိုင်မည်ဖြစ်ပြီး ဈေးနှုန်းချိုသာစွာဖြင့်လည်း ဝယ်ယူစားသုံးနိုင်မည်ဖြစ်ကြောင်း ရေးသားလိုက်ရပါသည်။

DOCA(ပဲခူး)