ပြည်မြို့ပေါ်ဈေးများသို့ ဥစားပိန်းအဓိကစိုက်ပျိုးရာ ပေါက်ခေါင်းမြို့နယ်နှင့် ပုတီးကုန်းနယ်ဘက်သို့ ယခုစက်တင်ဘာလ တတိယအပတ်မှစတင်ပြီး ဝင်ရောက်မှုရှိလာကြောင်း သိရပါသည်။ တစ်ပတ်လျှင်ရက်ခြား ပိဿာချိန် ၃၀/၄၀ခန့် ဝင်ရောက်မှုရှိကာ ပေါ်ဦးပေါ်ဖျားမို့ အဝယ်လိုက်နေကြောင်း သိရပါသည်။ ပိန်းဥတွင်ကျန်းမာရေးအတွက် အထောက်အကူပြုသော ပရိုတိန်း၊ ကာဗွန်ဟိုက်ဒရိတ်၊ အမျှင်ဓါတ်၊ ဗီတာမင်ဓါတ်များ၊ သတ္တုဓါတ်များနှင့် ကင်ဆာရောဂါကာကွယ်သည့် ဒြပ်ပေါင်းများပါဝင်သည့်အတွက် သွေးတိုးနှင့် နှလုံးရောဂါများကိုသက်သာစေပြီး အဆုပ်နှင့် နှလုံးကြွက်သားကင်ဆာကို တားဆီးနိုင်ကာ အမြင်အာရုဏ် ပိုမိုကောင်းမွန်ကြောင်း သိရှိရပါသည်။
ပိန်းဥကို ပြုတ်စား၊ ဟင်းချက်စားရုံသာမက မုန့်ပဲသားရေစာများဖြစ်သည့် ပိန်းဥရေခဲမုန့်၊ ပိန်းဥကွတ်ကီး၊ ပိန်းဥဝေဖာ၊ ပိန်းဥဂျယ်လီ စသည်ဖြင့်လည်း ပြုလုပ်စားသုံးကြကြောင်းသိရပြီး ဈေးကွက်တွင် ပိန်းဥတစ်ပိဿာလျှင် ကျပ် ၃၅၀၀-၄၀၀၀ နှုန်းဖြင့် ပိန်းဥအကြီး အသေးပေါ် မူတည်၍ ရောင်းချကြောင်း သိရပါသည်။
DOCA(ပဲခူး)