Main menu

ညောင်တုန်းမြို့နယ်ထွက် ပေါက်ပေါက်ပဲလိပ်ပြာမုန့် လုပ်ငန်းဈေးနှုန်းဈေးကွက်

Powered by Drupal

           ဧရာဝတီတိုင်း၊ မအူပင်ခရိုင်၊ ညောင်တုန်းမြို့နယ်တွင် အသေးစားအငယ်စားနှင့် အလတ်စား စီးပွားရေးလုပ်ငန်းများလုပ်ကိုင်လျက်ရှိပြီး၊ မြို့နယ်တွင်း ဒေသထွက်ကုန် SME လုပ်ငန်းများဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်စေရန်အတွက် ကွင်းဆင်းလေ့လာ စိစစ်ဆောင်ရွက်ပေးလျက်ရှိပြီး ညောင်တုန်းမြို့နယ် အမှတ် ၅၅၊  ၅ရပ်ကွက်တွင် ထုတ်လုပ်ဖြန့်ဖြူရောင်းချနေသော မြို့နယ်တွင်း တပိုင်တနိုင်ပဲလိပ်ပြာမုန့်လုပ်ငန်းတစ်ခုအား ကွင်းဆင်းလေ့လာခဲ့ကြောင်းသိရသည်။

              ပေါက်ပေါက်(ပဲလိပ်ပြာ) မုန့်လုပ်ငန်းကို ၂၀၁၆ခုနှစ်က စတင်ပြုလုပ်ခဲ့သည်။ ပဲလိပ်ပြာထုတ်လုပ်ရာတွင် ပါဝင်ကုန်ကြမ်းများမှာ ပဲနီပြား၊ ဆီ၊ ဆား၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဂျင်း တို့ပါဝင် ထုတ်လုပ်ပြီးကုန်ကျစရိတ်အနေဖြင့် ပဲလိပ်ပြာအနီ ၁၂ပြည် ပြုလုပ်ရပြီး (၁)ပြည်ကို ၄၅၀၀ကျပ်ဖြင့် ၅၄၀၀၀ကျပ်၊ ဆီ ၂၀ပိဿာအပေါ် ငွေ ၁၂၀၀၀၀ကျပ်၊ ဗူးခွံ ၂၀၀အတွက် ငွေကျပ် ၂၄၀၀၀ကျပ်၊ လုပ်သားခ ၂၂၀၀၀ကျပ်၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ဆား၊ ဂျင်း။ အတွက်ငွေကျပ် ၃၆၀၀၀ကျပ်၊ အခြားစရိတ်ငွေ ၁၄၀၀၀ကျပ်၊ စုစုပေါင်း လုပ်ငန်းအတွက် ကုန်ကျစရိတ် ၂၂၅၀၀၀ကျပ် ကုန်ကျကြောင်း၊  ပဲလိပ်ပြာ ၁ဗူးရောင်းဈေးနှုန်း ၁၃၀၀၀ ကျပ်ဖြင့်ရောင်းချပြီး၊  တစ်နေ့ကို ဗူးရေ ၂၀၀ ထုတ်လုပ်နိုင်ပြီး ရောင်းချရငွေ ၂၆၀၀၀၀ကျပ် ရရှိပြီး တစ်ခါထုတ်လုပ်လျင် အမြတ်ငွေ ၃၅၀၀၀ ရရှိကြောင်း တစ်လကို ဗူးရေ ၁၆၀၀ ထုတ်လုပ်နိုင်ကြောင်း သိရသည်။

              တင်ပို့ရောင်းချမှုအနေဖြင့် ရန်ကုန်၊ ပန်းတနော်၊ ညောင်တုန်း၊ ပုသိမ် ရွှေမြင်းပျံ ဟာလဝါ ဆိုင်များသို့ တင်ပို့ရောင်းချကြောင်း၊ သက်ဆိုင်ရာဌာနများမှ ခွင့်ပြုချက်ရယူပြီး၊ စားသုံးသူများဘေးကင်းလုံခြုံသည့် စားသောက်ကုန်တစ်မျိုးအဖြစ်ထုတ်လုပ်ပြီး အခြားဒေသများသို့တင်ပို့နိုင်ရန် လုပ်ငန်းတိုးချဲ့လုပ်ကိုင်ဆောင်ရွက်သွားရန် ဈေးကွက်ရှာဖွေလျက်ရှိကြောင်းကို လုပ်ငန်းရှင် ဦးမျိုးမင်းစိုးပြောပြချက်အရသိရှိရပါသည်။

DOCA(ဧရာဝတီ)