Main menu

“ဆောင်းရာသီစာ ကြွေမုန့်ခြောက်များ တောင်ကြီးမြို့၊ မြို့မဈေး၌ အရောင်းအဝယ်သွက်လျက်ရှိ”

Powered by Drupal

          ကြွေမုန့်ခြောက်အား ရှမ်း/မြောက်တွင် ခေါက်ချပ်လို့ခေါ်ဝေါ်ကာ ရှမ်း/တောင်တွင် ကြွေမုန့်လို့ ခေါ်ကြကြောင်း သိရှိရပါသည်။ ကြွေမုန့်သည် အင်းသူ/အင်းသားများ နှစ်နှစ်ခြိုက်ခြိုက်စားသုံးလေ့ရှိ သည့် ရိုးရာအဆာပြေစားစရာတစ်ခုလည်း ဖြစ်ကြောင်း သိရှိရပါသည်။

          ကြွေမုန့်ကို ဆန်ကြမ်းမှ အဓိကထား ပြုလုပ်ထားပြီး နှမ်းစေ့အနည်းငယ်ပါဝင်ပါသည်။ ကြွေမုန့်ပြုလုပ်ရာတွင် ပထမဆုံး ကောက်ညှင်းဆန်ကို ရေစိမ်ကာ ရေစစ်ပြီးလျှင် အမှုန့်ဖြစ်အောင် ထောင်း၍ ရလာသည့်ဆန်မှုန့်ကို ပိတ်စပါးပါးထဲထည့်ပြီး ရေပွက်ပွက်ဆူနေသည့် အိုးပေါ် ပိတ်စခံ၍ ပေါင်းရပါသည်။ ပေါင်းခံ၍ ရလာသည့် မှုန့်ပေါင်းအား ပုံစံသွင်းထားသည့် ခုံပေါ်တင်ကာ လှိမ့်၍ ရရှိလာသည့် မုန့်အချပ်လေးများအား နေလှန်းပြီးလျှင် ရိုးရာအဆာပြေစားစရာ ကြွေမုန့်ခြောက်များ ရရှိကြောင်း သိရှိရပါသည်။ ဈေးကွက်အနေဖြင့် ကြွေမုန့်ခြောက်(၂၅)ကျပ်သားလျှင် (၁၅၀၀-၂၀၀၀) ကျပ် အရောင်းအဝယ်ရှိပြီး ဆောင်းရာသီတွင် အရောင်းအဝယ်ပိုမိုသွက်လျက်ရှိကြောင်း သိရှိရပါသည်။

          ဆောင်းရာသီ၌ မနက်/ညနေခင်းမီးလှုံရင်း စားလေ့ရှိကြသည့် အဆာပြေ ကြွေမုန့်ခြောက် အား အခွင့်ကြုံလျှင် မြည်းစမ်းကြည့်စေချင်ကြောင်း ရေးသားတင်ပြအပ်ပါသည်။

DOCA(ရှမ်း)