
ခဝဲသီးတွင်အဆီပါဝင်မှုနည်းပြီး ကယ်လ်လိုရီပါဝင်မှုလည်းနည်းကာ အမျှင်ဓာတ်၊ ဗီတာမင် စီ၊ ဇင့်၊ သီရာမင်း၊ သံဓာတ်နှင့်မဂ္ဂနီဆီယမ်ကဲ့သို့သော အာဟာရဓာတ်များပါဝင်သောကြောင့် ကျန်း မာရေးအတွက်အကျိုးများစွာရှိပါသည်။ ခဝဲသီးချိုချိုလေးကိုဟင်းရည်ချက်စားစား၊ ဆီပြန်ချက်စား စား၊ အရသာရှိလှပါသည်။ ခဝဲသီးသည်သွေးထဲမှအညစ်ကြေးများကို အထိရောက်ဆုံးသန့်စင်ပေး နိုင်ပြီး အသည်းကိုကျန်းမာအောင်လုပ်ဆောင်ပေးနိုင်ပါသည်။ အမျှင်ဓာတ်များစွာပါဝင်သောကြောင့် ဝမ်းချုပ်ခြင်းမဖြစ်အောင်လည်း ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါသည်။ အသားဝါရောဂါဖြစ်ပွားနိုင်ချေကို လျော့နည်းစေခြင်း၊ ဆီးချိုသွေးချိုရောဂါဖြစ်ပွားနိုင်ချေကိုလျော့နည်းစေခြင်း၊ ဝိတ်ကျစေရန် ကူညီ ပေးခြင်း၊ ရောင်ရမ်းမှုကိုသက်သာစေခြင်း၊ ခုခံအားကောင်းစေခြင်း၊ အရေပြားကျန်းမာစေခြင်း၊ လေအောင့်ခြင်း၊ လေနာခြင်း၊ လေပွခြင်း၊ ရင်ပူခြင်းများကိုသက်သာစေခြင်းစသည့် အစာအိမ် ပြဿာနာများမဖြစ်အောင်လည်းကာကွယ်ပေးနိုင်ပါသည်။ ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးများသည့် အပြင် အိမ်ရှင်မများအတွက် ဈေးဖိုးသက်သာပြီး ထမင်းမြိန်စေသောခဝဲသီးကို မြင်းခြံမြို့၊ အေးမြသီ တာဈေးတွင် ၂၅ကျပ်သားလျှင်(၈၀၀-၁၀၀၀)ကျပ်ဖြင့်အရောင်းအဝယ်ဖြစ်လျက်ရှိသည်။
DOCA(မန္တလေး)
