Main menu

ရုံးပတီသီး၏ကောင်းကျိုးများနှင့်ဈေးနှုန်းဈေးကွက်

Powered by Drupal

    ရုံးပတီသီးဆိုသည်မှာ ပန်းပွင့်သည့်အပင်မျိုးဖြစ်ပြီး ကမ္ဘာ့နေရာတော်တော်များများတွင် ပေါက်ရောက်လေ့ရှိပါသည်။ ရုံးပတီသီးကိုကြော်စားခြင်း၊ ချဉ်ဟင်းချက်စားခြင်း၊ ပဲဟင်းနှင့် ချက်စားခြင်း၊ အတို့အမြှုပ်အဖြစ်စားသုံးခြင်း၊ ကင်ပြီးစားခြင်း၊ ဆီပူထိုးပြီး အချဉ်ရည်နှင့်တို့စား ခြင်းစသည်ဖြင့် အမျိုးမျိုးချက်ပြုတ်ပြုလုပ်စားသုံးလေ့ရှိကြသည်။ ရုံးပတီသီးတွင်ကျန်းမာရေး အတွက်အထောက်အကူပြုစေနိုင်သော အာဟာရဓာတ်များစွာပါဝင်ပြီး ကျန်းမာရေးအတွက်လည်း ကောင်းကျိုးများစွာရရှိစေပါသည်။ ရုံးပတီသီးတွင် အမျှင်ဓာတ်ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်သောကြောင့် နေ့စဉ်ခန္ဓာကိုယ်အတွက်လိုအပ်သော အမျှင်ဓာတ်များစွာကိုရရှိစေပြီး သဘာဝဝမ်းနှုတ်ဆေးအဖြစ်အသုံး ပြုနိုင်ပါသည်။ အမြင်အာရုံနှင့်အရေပြားကျန်းမာရေးအတွက်အထောက်အပံ့ပေးပြီး ကိုယ်ခံအား စနစ်ကိုလည်းကောင်းမွန်စေပါသည်။ ကိုယ်ဝန် ဆောင်မိခင်များအနေဖြင့်လည်း လိုအပ်သော အာဟာရဓာတ်များကို ဖြည့်တင်းပေးပြီး ကလေးငယ်များကိုမွေးရာပါချို့ယွင်းချက်မပါအောင်လည်း ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါသည်။ အရိုးကျန်းမာရေးအတွက်လည်း အရေးပါသလို သွေးတိတ်စေသည့်နေရာ တွင်လည်း အရေးပါသောဗီတာမင်တစ်မျိုးဖြစ်သည့် ဗီတာမင်ကေကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပါသည်။ ထိုကဲ့သို့ ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးများသည့်အပြင် အမျိုးမျိုးချက်ပြုတ်စားသောက်နိုင် သောရုံးပတီသီးကို မြင်းခြံမြို့၊ အေးမြသီတာဈေးရှိ ကုန်စိမ်းရောင်းချသည့်ဆိုင်များတွင် (၁၀) ကျပ်သားလျှင် (၄၀၀) ကျပ်၊ (၂၅) ကျပ်သားလျှင် (၁၀၀၀) ကျပ်၊ တစ်ပိဿာလျှင် (၄၀၀၀) ကျပ်ဖြင့် အရောင်းအဝယ်ဖြစ်လျက်ရှိ ပါသည်။

DOCA(မန္တလေး)