
မြင်းခြံမြို့ရှိ မြို့နေလူထုနှင့် ကျေးရွာများတွင် မိသားစုစားဝတ်နေရေးအတွက် သံပုရာသီးများကိုအချဉ်တည်ပြီး Value added ထုတ်ကုန်အဖြစ် ပြုပြင်ပြောင်းလဲပြီး သံပုရာသီးသနပ်များကို ဈေးကွက်အတွင်း ဖြန့်ဖြူးရောင်းချလျက် ရှိကြောင်းသိရှိရသည်။ အေးမြသီတာဈေးနှင့် စံပြဈေးများတွင် ၂၀၂၅ခုနှစ်၊အောက်တိုဘာလပထမပတ်၌ ရောင်းချနေသောသံပုရာသီးသနပ်လက်ကားဈေးတစ်ပိဿာလျှင်(၅၅၀၀)ကျပ်၊လက်လီဈေး ၂၅ကျပ်သား လျှင် (၁၅၀၀)ကျပ်ခန့်ပေါက်ဈေးများဖြင့်ရောင်းချရကြောင်း၊ဝါတွင်းကာလဖြစ်၍ ရဟန်းရှင်လူ သားသတ်လွတ်သမားများ စားသုံးမှုများ၍ အရောင်းအဝယ်ကောင်းကြောင်း၊ နေ့စဉ် Value added ထုတ်ကုန်ဖြစ်သော သံပုရာသီးသနပ် လက်လီ၊လက်ကားရောင်းချရမှုအနေဖြင့် (၇-၁၀)ပိဿာ ခန့်ရောင်းချရကြောင်း၊ယခုကာလသည် မိုးရာသီဖြစ်၍ သံပုရာသီးများပေါများစွာ ထွက်ပေါ်ချိန် ဖြစ်သောကြောင့် ကုန်ကြမ်းဖြစ်သောသံပုရာသီးဈေးများ ကျဆင်းလျက်ရှိပြီး Value added ထုတ်ကုန်ဖြစ်သော သံပုရာသီးသနပ်များဈေးနှုန်းချိုသာစွာ ဝယ်ယူစားသုံးရကြောင်း၊ သံပုရာသီး သနပ်ထုတ်လုပ်ရာတွင် ဆား၊ ဆီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးမှုန့်၊ သကြားနည်းနည်း၊ မဆာလာ စသည်တို့နှင့် ရောစပ်ကာပြုလုပ်ရကြောင်း၊ မြန်မာ့သံပုရာသီးသနပ်သည် ထမင်းမြိန်၍ အာဟာရပြည့်ဝပြီး စားသုံးမှုများသောကြောင့် အရောင်းအဝယ်ကောင်းကြောင်း သံပုရာသီးသနပ် ပြုလုပ်ရောင်းချသူ၏ ပြောပြချက်အရသိရှိရသည်။
DOCA(မန္တလေး)
