Main menu

ဆီးဖြူသီး၌ဗီတာမင်စီကြွယ်ဝကြောင်း 

Powered by Drupal

                    ဆီးဖြူသီးပင်သည် မြန်မာနိုင်ငံနေရာအနှံအပြားတွင်ပေါက်ရောက်သောအပင်တစ်မျိုးဖြစ်ပြီး အစိမ်းရောင် (သို့) အဝါရောင်အစင်းရှိပြီး ချိုသလိုချဉ်သလိုခါးသလိုနှင့် အရသာတစ်ကယ်စုံ တဲ့အသီးဖြစ်ကြောင်း၊ ဆီးဖြူသီးတစ်လုံး၏ အာဟာရတန်ဖိုးသည် လိမ္မော်သီးအလုံး ၂၀ နှင့်ညီမျှ ကြောင်း၊ လိမ္မော်သီးထက် ဗီတာမင်စီပါဝင်မှုပိုမိုများပြား၍ ကျန်းမာရေးနှင့် ခန္ဓာကိုယ်အတွက် ကိုယ်ခံအားကို ကောင်းမွန်စေသဖြင့် အသုံးပြုကျကြကြောင်း၊ Antioxidant အများအပြားပါဝင်သောကြောင့်ကင်ဆာဆဲလ်ပြန့်နှံ့မှုကို လျှော့ချပေးကြောင်း၊ ဆီးဖြူသီးကိုစားသုံးခြင်းဖြင့် အသည်းမှာ ဖြစ်ပေါ်နေသော အဆိပ်အတောက်များကို ဖယ်ရှားပေး၍ အသည်းနှင့်ဆိုင်သော ရောဂါဝေဒနာသည် တို့အတွက် အဓိကအားထားရာ သဘာဝဆေးစွမ်းထက်တဲ့ အသီးဖြစ်ကြောင်း၊ ဆီးချိုရောဂါ သမားများအတွက် အထူကောင်းမွန်သောကြောင့် ၎င်းကိုစားသုံးခြင်းဖြင့် ဆီးချိုထိန်းညှိ ပေးကြောင်း၊ အစာအိမ် အနာအမျိုးမျိုးအတွက် ဆီးဖြူသီးကိုစားပေးသင့်ကြောင်း၊ သွေးသားသန့် စင်၍  သွေးတွင်းအဆိပ် အတောက်များနှင့်  ဗိုင်းရပ်စ်ပိုး၊ ဗက်တီးရီးယားများနှင့် အဏုဇီဝပိုး မွှားများကို ဖယ်ရှားပေးကြောင်း၊ချောင်းဆိုး၊ပန်းနာ၊လေနာတို့ကိုသက်သာပျောက်ကင်းကြောင်း၊ ဆီဖြူသီးကိုစားပေးခြင်းဖြင့် အသက်ကိုရှည်စေ၍ ချောင်းဆိုး၊ပန်းနာ၊ လေနာ၊တို့ကို ပျောက်ကင်းကြောင်း စာပေများမှ ဖတ်ရှု့သိရှိရသည်။

DOCA(မန္တလေး)