Main menu

“လက်ပံပွင့်စားသုံးခြင်း အကျိုးကျေးဇူးများ”

Powered by Drupal

      ကျွန်တော်တို့မြန်မာနိုင်ငံတွင် နွေး၊မိုး၊ဆောင်းဟူ၍ ဥတုသုံးပါးရှိပြီး ယခုအခါ ဆောင်းအကုန် နွေဦးပေါက်ချိန် ဖေဖော်ဝါရီနှင့်မတ်လများတွင် လက်ပံပွင့်များ ဖြိုင်ဖြိုင်ပွင့်ကြပါသည်။ လက်ပံပွင့် ချိန်နှင့်ပေါက်ပန်းတို့ပွင့်သောရာသီဖြစ်သောကြောင့် အညာဒေသတွင် ပန်းချီကားတစ်ချပ်ရေးဆွဲထားသကဲ့သို့ နီနီဆွေးဆွေးလက်ပန်ပွင့်နှင့်ပေါက်ပွင့်များကိုတွေ့ရှိနိုင်ပါသည်။ အညာဒေသ အမှတ်အသားဖြစ်သည့် လက်ပံပွင်လျှင်နွေရောက်ပြီဟုသိရှိရပါသည်။ထိုအချိန်အခါမျိုးတွင် ဆက်ရက်ငှက် များအပါအဝင် ကျေးငှက်အပေါင်းတို့သည် အအုပ်အသင်းဖွဲ့ကာ ပန်းဝတ်ရည်၊ဝတ်ဆံတို့ကိုလည်းကောင်း၊ ပန်းပွင့်အတွင်းရှိပိုးမွှားများကိုလည်းကောင်း၊ ဆူဆူညံညံအလုအယက်စားသောက်လေ့ရှိရာ လက်ပံပင်ဆက်ရက်ကျသလိုဟု ဆိုလေ့ဆိုထရှိကြပါသည် ။ ယခုအခါ လက်ပံပွင့်တို့ကြွေနေပြီဖြစ် သောကြောင့်လက်ပံပွင့်များကောက်ယူ၍ နေလှမ်းကာ မြေအိုးများတွင် ထည့်သွင်းသိမ်းဆည်းပြီး စားသုံးကြပါသည်။လက်ပံပွင့်ချိန်ရောက်ရှိနေသောကြောင့် လက်ပံပွင့်နှင့်ဗူးသီးရော၍ လက်ပံပွင့် အချဉ်ရည်ဟင်းများ ချက်ပြုတ်စားသောက်လေ့ရှိကြပါသည်။ လက်ပံပွင့်ကို ခရမ်းချဉ်သီး  ၊ကြက်သွန်နီ၊ ငရုတ်သီးစိမ်းလေးများဖြင့် အစပ်ချက်၊ဆီပြန်ချက်အဖြစ်လည်း စားသုံးကြပါသည် ။ လက်ပံပွင့်တွင် ပရိုတင်းဓါတ်၊ရေဓါတ်၊အမျှင်ဓါတ်နှင့် ဗီတာမင်အေနှင့် စီဓါတ်တို့ပါဝင်သောကြောင့် လက်ပံပွင့်ကို ချက်ပြုတ်စားသုံးပေးပါက လိပ်ခေါင်းရောဂါ ၊ ဝမ်းပျက်ဝမ်းလျော ရောဂါများသက်သာစေပြီး အပူလောင်နာ၊ အဖုအကျိတ်များကိုလည်း ပျောက်ကင်းသက်သာစေပါကြောင်း ၊ တစ်နှစ်တစ်ခါပေါ်သော ဆေးဘက်ဝင်လက်ပံပွင့်အခြောက်များကို မိမိတို့စားသုံးချင်သလို ချက်ပြုတ်စားသုံးသင့်ပါကြောင်း ရေးသားတင်ပြအပ်ပါသည်။

DOCA(မန္တလေး)