ဈေးချို၊ အလွယ်တကူဝယ်ယူလို့ရပြီး အရာသာချိုချိုဆိမ့်ဆိမ့်စေးစေးလေးရှိသည့် ကန်စွန်းဥကို ပြုတ်ပြီး ဆီ၊ ဆားနှင့်စားကြသလို မီးဖုတ်၍လည်းကောင်း၊ ပေါင်းစား၍လည်းကောင်း၊ ယိုထိုးစား၍လည်းကောင်း၊ တန်ဖိုးမြှင့်ထုတ်ကုန်အနေဖြင့် ကန်စွန်းဥခြောက်ကြော်အပြင် အခြားမုန့်မျိုးစုံ ပြုလုပ်ရာတွင်လည်း ပါဝင်ပစ္စည်းအဖြစ် အသုံးပြုကြပါသည်။ ကန်စွန်းဥအား ခရမ်းရင့်ရောင်၊ ကြက်ဥနှစ်ရောင်၊ အဝါရောင်တို့ကို အများဆုံးတွေ့ရလေ့ရှိပြီး အနီရောင်နှင့် အဖြူရောင်တို့လည်း ရှိပါသည်။
ဈေးကွက်အနေဖြင့် တောင်ကြီးမြို့၊ အမှတ်(၅)ဈေး၌ ကန်စွန်းဥ(ငချိပ်)တစ်ပိဿာလျှင် (၃၅၀၀-၄၀၀၀)ကျပ်၊ ကန်စွန်းဥ(ရွှေဝါ)တစ်ပိဿာလျှင် (၃၀၀၀-၃၅၀၀) ကျပ် ရောင်းချလျက်ရှိကြောင်း သိရှိရပါသည်။
DOCA(ရှမ်း)