Main menu

ဓနုဖြူမြို့နယ် တပိုင်တနိုင် စိုက်ပျိုးသီးနှံ ခရမ်းကျွတ်သီးထွက်ရှိ၍ စိုက်ပျိုးတောင်သူ နှစ်စဉ်ဈေးကောင်းရ

Powered by Drupal

            မြန်မာလူမျိုးများသည် ဟင်းသီးဟင်းရွက်၊ သား၊ ငါး၊ များကို မိသားစု ထမင်းဝိုင်တွင် စုံလင်စွာဖြင့် စားသောက်နေထိုင်ကြသည်။ အတို့အမြုတ် ငပိ ရေဖြင့် ထမင်းစားကြပြီး သား၊ငါးကို အဓိကဟင်းလျာဖြင့် စားလေ့ရှိသည်။ ဟင်းသီးဟင်းရွက်သည် လူခန္ဓာကိုယ်အတွက် အဟာရဓါတ်ပြုခြင်းကြောင့် စားသုံးသင့်သည်။ ဟင်းသီးဟင်းရွက်များကို ဓနုဖြူမြို့နယ်တွင် နှစ်စဉ်စိုက်ဧက (၆၅၇၉) ဧက စိုက်ပျိုးလျှက်ရှိပြီး တပိုင်တစ်နိုင် စိုက်ပျိုးမှုမှ စီးပွားဖြစ် စိုက်ပျိုးခြင်းများလည်းရှိကြောင်း လေ့လာသိရှိရသည်။

            ဟင်းသီးဟင်းရွက် စိုက်ဧကများထဲမှ ၁၇ရပ်ကွက် ဓနုဖြူမြို့ ရှိ ဦးအေးလွင်၏ ခရမ်းကျွတ်သီး ၀.၅၀ ဧက စိုက်ပျိုးထွက်ရှိမှုကို ကွင်းဆင်းလေ့လာခဲ့သည်။ စိုက်ပျိုးမှုအနေဖြင့် ပဒေသာ ခရမ်းကျွတ်သီး (ထိုင်ဝမ်) မျိုးကို  ဓနုဖြူမြို့နယ် စိုက်ပျိုးသီးနှံအရောင်းဆိုင်များမှ ဝယ်ယူစိုက်ပျိုးသည်။ ၂၀၂၄ခုနှစ် နိုဝင်ဘာလတွင် စတင်စိုက်ပျိုးပြီး ၂လအကြာတွင် အသီးစတင်ထွက်ရှိပြီး   ၂၀၂၅ခုနှစ်  ဇန်နဝါရီလမှ မေလ အထိ  ခရမ်းကျွတ်သီး ၅လ အကြာထိ ထွက်ရှိသည်။ ထွက်ရှိမှု အနေဖြင့် ၅ ရက် တကြိမ် ခူးဆွပ်ရပြီး အလုံရေ ၁၅၀၀ ခန့် ခူးရသည်။ ၅လအတွင်း ခရမ်းကျွတ်သီး ထွက်ရှိမှု ၄၀၀၀၀ ခန့် ခူးဆွပ်ရရှိသည်။  စိုက်ပျိုးမှု ကုန်ကျစရိတ် ၀.၅၀ ဧက တွင် ၅၀၀၀၀၀ကျပ် ကုန်ကျကြောင်းသိရသည်။

            ခရမ်’ကျွတ်သီး ရောင်းချမှု ဈေးနှုန်း အနေဖြင့်  အလုံး ၁၀၀၀ ကို ငွေကျပ် ၅၀၀၀၀ဖြင့် လက်ကား ရောင်းချသည်။ စိုက်ဧက အကျိုးအမြတ်အနေဖြင့် ငွေကျပ် ၁၅၀၀၀၀၀ အကျိုးအမြတ်ရရှိသဖြင့် တပိုင်တစ်နိုင် စိုက်ပျိုးမှုမှ မိသားစုအပိုဝင်ငွေရရှိသဖြင့် စိုက်ပျိုးလျက်ရှိပြီး  ဒေသတွင်းကုန်စိမ်းရောင်းချသူထံသို့  ဖြန့်ဖြူးရောင်းချပြီး ကုန်သည်များမှ တဆင့် ရန်ကုန်ဈေးကွက်သို့ တင်ပို့ကြောင်း စိုက်ပျိုးသူထံမှ သိရှိရပါသည်။

DOCA(ဧရာဝတီ)