Main menu

ဈေးကွက်တစ်နေရာမှရရှိသည့်ရှမ်းခေါက်ဆွဲဈေးကွက်

Powered by Drupal

   မန္တလေးမြို့တွင်း တိုင်းရင်းသားတို့၏ ရိုးရာအစားစာများအနက် ရှမ်းရိုးရာအစားအစာ ဖြစ်ကြသည့် ရှမ်းခေါက်ဆွဲသည် မန္တလေးမြို့တွင်းတွင် နေရာအနှံ့အပြား နံနက်စာ(သို့) ညနေစာအဖြစ် နေရာတိုင်းတွင် ရောင်းဝယ်လျက်ရှိကြသည်။ ရှမ်းခေါက်ဆွဲမှာ တောင်ပိုင်းရှမ်းနှင့် မြောက်ပိုင်းရှမ်းဟူ၍ အမျိုးအစား(၂)မျိုးအဖြစ် ရောင်းဝယ်ကြသည်။ တောင်ပိုင်းရှမ်းခေါက်ဆွဲမာ တို့ဟူးအပျော့ဖြင့် ပြုလုပ်၍ တို့ဟူးနွေးဟုခေါ်ဆိုကြပြီး ကော်ရည်များထည့်၍စားသုံးကြသည်။ မြောက်ပိုင်း ရှမ်းခေါက်ဆွဲမာ ခရမ်းချဉ်အနှစ်ထည့်၍ စားသောက်ကြသည်။ရှမ်းခေါက်ဆွဲ တစ်ပွဲလျှင် ပွဲသေး (၁၅၀၀-၂၀၀၀)ရောင်းချကြပြီး ပွဲကြီးကိုမူ (၂၅၀၀-၃၀၀၀)ရောင်းချကြသည်။ တချို့နေရာ ဒေသအလိုက် ပွဲသေးတစ်ပွဲလျှင် (၁၂၀၀-၁၅၀၀)နှင့် ပွဲကြီးတပွဲလျှင် (၂၀၀၀-၂၅၀၀)တို့ဖြင့် ကြက်သားပါ၊ မပါ ဈေးနှုန်းကွာခြားချက်ဖြင့် ရောင်းချကြပြီး ရှမ်းခေါက်ဆွဲအစိမ်းဖတ် (၁)ပိသာ (၁)ထုပ်လျှင် (၄၀၀၀)ကျပ်၊ (၅၀)သား(၁)ထုပ်လျှင် (၂၀၀၀)ကျပ် အသီးသီးတို့ဖြင့် ရောင်းချကြ ကြောင်းသိရှိ ရသည်။

DOCA(မန္တလေး)