
မြင်းခြံမြို့ရှိ မြို့နေလူထုနှင့် ကျေးရွာများတွင် မိသားစုစားဝတ်နေရေးအတွက် သံပုရာသီးများ ကိုအချဉ်တည်ပြီး Value added ထုတ်ကုန်အဖြစ် ပြုပြင်ပြောင်းလဲပြီး သံပုရာသီးသနပ်များကို ဈေးကွက်အတွင်း ဖြန့်ဖြူးရောင်းချလျက် ရှိကြောင်းသိရှိရသည်။ အေးမြသီတာဈေးနှင့် စံပြဈေးများတွင် ၂၀၂၅ခုနှစ်၊ အောက်တိုဘာလတတိယပတ်၌ ရောင်းချ နေသော သံပုရာသီးသနပ် လက်ကားဈေး တစ်ပိဿာလျှင်(၅၅၀၀)ကျပ်၊ လက်လီဈေး ၂၅ကျပ်သားလျှင် (၁၅၀၀)ကျပ်ခန့်ပေါက် ဈေးများဖြင့် ရောင်းချရကြောင်း၊ ဈေးနှုန်းအတက်အကျမရှိဘဲ ယခင်စက်တင်ဘာလဈေးနှုန်းများအတိုင်း ရောင်းချ လျက်ရှိကြောင်း၊ ရဟန်းရှင်လူ သားသတ်လွတ်သမားများ စားသုံးမှုများ၍ အရောင်းအဝယ် ကောင်းကြောင်း၊ နေ့စဉ် Value added ထုတ်ကုန်ဖြစ်သော သံပုရာသီးသနပ် လက်လီ၊ လက်ကားရောင်းချရမှုအနေဖြင့် (၇-၁၀)ပိဿာ ခန့်ရောင်းချရကြောင်း၊ ဒေသထွက်သံပုရာသီးများ ဖြစ်သောကြောင့် ဈေးနှုန်းချိုသာကြောင်း၊ ပိုလျှံသောသံပုရာသီးများကို Value added ထုတ်ကုန်အဖြစ်ထုတ်လုပ်ပြီးရောင်းချသောကြောင့် သံပုရာသီးသနပ်များဈေးနှုန်းချိုသာစွာ ဝယ်ယူ စားသုံးရကြောင်း၊ သံပုရာသီး သနပ်ထုတ်လုပ်ရာတွင် ဆား၊ ဆီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးမှုန့်၊ သကြားနည်းနည်း၊ မဆာလာ စသည်တို့နှင့် ရောစပ်ကာပြုလုပ်ရကြောင်း၊ မြန်မာ့သံပုရာသီးသနပ်သည် ထမင်းမြိန်၍ အာဟာရပြည့်ဝပြီး စားသုံးမှုများသောကြောင့် အရောင်းအဝယ်ကောင်းကြောင်း သံပုရာသီးသနပ် ပြုလုပ်ရောင်းချသူ၏ ပြောပြချက်အရသိရှိရသည်။
DOCA (မန္တလေး)
