Main menu

သကြားမုန်လာဥ ( Beetroot )

Powered by Drupal

       Beetroot အား မြောက်အမေရိကတွင် စတင်စိုက်ပျိုးဖြစ်ထွန်းကာ အသုံးများခဲ့သည်ဟု သိရှိရပါသည်။ Beetroot အား မြန်မာလို "သကြားမုန်လာဥ" ဟူ၍ ခေါ်ဆိုကြပါသည်။ မြန်မာနိုင်ငံတွင် စားသုံးသူနည်းပြီး တခြားနိုင်ငံတွင် ဟင်းလျာတစ်ခုအနေဖြင့် စားသုံးကြ သကဲ့သို့ Juice အနေဖြင့်သောက်သုံးကြပါသေးသည်။ ချိုမြပြီး အရသာကိုကြိုက်၍ လေ့လာကြည့်မိပါသည်။ ၁၉ရာစု အလယ်လောက်တွင် Beetroot အား ဝိုင်၏အရောင်ချယ်ရာမှ စတင် အသုံးပြုလာကြပါသည်။ Beetroot သည် မုန်လာဥကဲ့သို့အပင်တစ်မျိုးဖြစ်ပြီး အရိုးနီညိုရောင်နှင့် အစိမ်းရောင်အရွက်အပင်ပု တစ်မျိုးဖြစ်ပါသည်။

  စိုက်ပျိုးထုတ်လုပ်ရန် စတင်စိုက်ပျိုးချိန်မှ ရိတ်သိမ်းချိန်အထိအချိန် (၂)လနီးပါးသာကြာ မြင့်ပါသည်။ ကမ္ဘာနိုင်ငံအနှံ့အပြားတွင်  Beetroot သည် အမည်မျိုးပေါင်းများစွာ ခေါ်ဝေါ် ကြပါသည်။ Beetroot၏ အရွက်အားစားသုံး၍ရသကဲ့သို့ အရသာမှာမုန်ညှင်းရွက်နှင့်တူပြီး ဥကိုပြုတ်ပြီးစားခြင်း၊ စွပ်ပြုတ်လုပ်ကာသောက်သုံးခြင်း၊ မီးဖုတ်၍ စားလျှင်လည်း ရပါသေးသည်။ City Mart ၊ Ocean Center ကုန်တိုက်များသို့ရောက်လျှင် သတိထားမိသော ဥတစ်မျိုးအဖြစ် တွေ့ရမည်ဖြစ်ပါသည်။ Beetroot တွင် ဗီတာမင်နှင့်သတ္တု ဓာတ်ကြွယ် ဝစွာပါဝင်ပြီး ကျန်းမာရေးအတွက်လည်း အထောက်အကူပြုပါသည်။ 

   Beetroot မှရရှိသောအကျိုးကျေးဇူးမှာ သွေးအားနည်းရောဂါကာကွယ်ပေးခြင်း၊ ဦးနှောက်စွမ်းရည်ကို ကောင်းမွန်စေခြင်း၊ အစာချေဖျက်မှုကောင်းမွန်စေခြင်း၊ အသည်းနှင့် ကျောက်ကပ်အတွက် ကောင်းမွန်စေခြင်း၊ အရိုးများသန်မာစေခြင်း၊ အရေပြားလှပစေခြင်း၊ ကင်စာအမျိုးမျိုးအတွက် ကာကွယ်တာဆီးပေးခြင်းတို့အပြင် ဆီးချိုသွေးချိုရောဂါသမားများ အသင့်အတင့် စားပေးပါက သင့်လျှော်သည့်အပြင် အမျှင်ဓာတ်ပြည့်ဝသည့်အတွက် အစာစားချင်စိတ်ကို လျော့နည်းသည့်အတွက် ဝိတ်ကျစေချင်သူများအတွက် အကောင်း ဆုံးဖြစ်ပါသည်။

DOCA(ကယား)