ကယားပြည်နယ်တွင် စပါးနှင့်ပြောင်းကို အဓိကထားစိုက်ပျိုးလျက်ရှိပြီး အချို့ဒေသများတွင် ရွှေ့ပြောင်းတောင်ယာမှ နှစ်ရှည်သီးနှံပြောင်းလဲ၍ ကော်ဖီကိုအမယ်သစ်နှစ်ရှည်သီးနှံအဖြစ် စိုက်ပျိုးလာကြောင်း၊ ၂၀၂၁-၂၀၂၂ခုနှစ် ကော်ဖီစိုက်ဧက ( ၇၀၉ )ဧက၊ ရိတ်ဧက ( ၂၀၈ )ဧကနှင့် တစ်ဧက (၁၄၆.၅၅)ပိဿာထွက်ရှိပြီး စုစုပေါင်းအထွက်နှုန်းမှာ ၃၀၄၈၃ပိဿထွက်ရှိကြောင်း၊ ကော်ဖီကို ဒီးမော့ဆို၊ ဒေါဘျာကူးဒေါသဲနှင့် ဖရူဆို၊ ဟိုယာ/ဘီယာဒေသများတွင် အများဆုံးစိုက်ပျိုးကြပြီး နည်းပညာအနေဖြင့် ဂျပန်(စိုက်၊ခူး၊သန့်စင်)နည်းဖြင့်စိုက်ပျိုး၍ ပြည်တွင်းဈေးကွက်အနေဖြင့် ရန်ကုန်မြို့သို့ တင်ပို့ပြီး ပြည်ပဈေးကွက် စင်္ကာပူ၊ ဂျပန်နိုင်ငံများသို့ တစ်နိုင်တစ်ပိုင်တင်ပို့လျက်ရှိကြောင်း ၊ ကယားတောင်ကုန်းမြင့်ကော်ဖီမှာ အာရာဗီကာနှင့် ကယားလီကော်ဖီအမျိုးအစားများထုတ်လုပ်ပြီး ကော်ဖီမှုန့် (၁၀၀) ဂရမ်-၂၅၀၀ကျပ်၊ ( ၂၀၀ ) ဂရမ်-၃၅၀၀ကျပ်ဈေးနှုန်းဖြင့် ထုတ်လုပ်ရောင်းချလျက်ရှိကြောင်း ကော်ဖီစိုက်ပျိုးထုတ်လုပ်သူတစ်ဦးထံမှ သိရပါတယ်။
DOCA(ကယား)